Evelien Verschroeven

Evelien Verschroeven

Bio

Ik pas niet in een hokje, hokjes zijn niet werkbaar. Mijn passies creëren, leren en ondernemen vloeien door elkaar. Het heeft dan ook geen zin om deze hier te proberen uit elkaar te trekken. Ik stel me hier voor zoals ik ben en zoals ik altijd doe. Ik ben

  • een antropoloog met 15 jaar ervaring in business coaching;
  • een kunstenaar met financiële kennis;
  • een dromer zoekend naar feiten;
  • een technologische evangelist met een sterk menselijke insteek;
  • een rebel voor vrijheid met een hart voor iedereen.

Binnen al deze “ikken” zijn er drie sleutelwoorden die elke afzonderlijke realiteit verbindt: Observatie – Verbeelding – Verbinding.
 

Observatie is ook het startpunt van een leerproces, ik ben nieuwsgierig en leergierig. Als antropologe is het participerend waarnemen een van de veel gebruikte onderzoeksmethodes. Dit waarnemen doe je met al je zintuigen. Geen plezier zonder Verbeelding! Vanuit de observatie komt de verbeelding. Door dit creatief  en oplossingsgericht proces ontdek je verschillende gezichtspunten en die geven een brede, vernieuwende kijk. Vanuit dit brede gezichtsveld creëer ik. Kijk verder dan hokjes en structuren ga voor de connecties!
Verbinding is het laatste woord in mijn Drievuldigheid. Verbinding hier zijn intra- en inter-relaties tussen observaties, verbeeldingen.

Observatie, verbeelding en verbinding vormen het proces waarin ik een proces ervaring beleef die ik tracht over te brengen naar de toeschouwer, als product beleving of als motor van een eigen proces ervaring.

Werken en de gebruikte technieken:

Ik werk hoofdzakelijk met waterverf en ecoline op papier, beide technieken “leven” en vermengen zich nog op de drager, het papier. Het spontane effect dat je niet 100% in de hand hebt, heeft als resultaat  een verwonderende ontdekking  in mijn eigen verbeelding.

Daarnaast maak ik ook collages waarin ik tekeningen van mezelf verwerk.