Maria Blondeel

Maria Blondeel

Welkom in de «wereld van blauwdrukpapier», BLWDRKland.

In 2020 krijgen jullie van mij dagelijks een 24 Uur Verhaal op Facebook en Instagram, voor de jarige is er een Toevallig Wens Toon Beeld en bij een speciale gelegenheid verschijnt er een Nieuwsbrief.

Het is mijn dagelijks sociale netwerksiteritueel om op de pagina van een jarige een Toon Beeld - een gelukwens - te plaatsen, terwijl zijn/haar datum de opeenvolging van toevalligheden genereert.  In deze ietwat vreemde interactie met de sociaalnetwerksites ligt een onverschillige schoonheid die mij raakt.

BLWDRKland is een project van de Belgische kunstenaar en fotograaf Maria Blondeel.

Maria Blondeel (Halle, 1963) woont en werkt in Sint Amandsberg, België. Ze is beeldend kunstenaar en manager van de activiteit 10532 Atelierhuis. Maria heeft internationaal tentoongesteld onder andere in de Verenigde Staten, Azië en in Europa. Maria was vaak in residentie en verbleef in ACAC, Aomori Contemporary Art Center, Aomori (J, 2000); Spritzenhaus Hamburg (G, 2001); FLACC, Genk (B, 2008); Medienwerk-NRW Düsseldorf, (G, 2010); Elektronisches Studio Fachgebiet Audiokommunikation, TU Berlijn (G, 2012); Frans Mas ereel Centrum, Kasterlee (B, 2013); Isola Comacina (I, 2013). Ze heeft beurzen ontvangen van SmartBE (BE), het Vlaams Audiovisueel Fonds (B), de Vlaamse overheid (B), Hansestadt Hamburg (G), Landes Nordrhein-Westfalen (G). Maria was medeoprichtster en curator van Experimental Intermedia Gent met o.a. Phill Niblock (1993-2003). Ze heeft verschillende tentoonstellingen samengesteld en regelmatig gewerkt in de context van kunstenaars-organisaties en intermedia art.

(*) Lezers die op hun verjaardag graag een Toevallig Wens Toon Beeld ontvangen op hun Facebook-pagina kunnen Maria een vriendschapsverzoek sturen.