Open Call

Biënnale Cultuurvuur - Natura Inspiratus 2024

Ben je een gepassioneerd kunstenaar 50+ die graag een uitdaging aangaat? Stel je dan kandidaat voor de Biënnale Cultuurvuur. Je laat je inspireren door een specifieke locatie in Plantentuin Meise en werkt gedurende 10 maanden aan jouw in situ-creatie. Samen met een 40-tal andere kunstenaars exposeer je 5 maanden lang in Plantentuin Meise en voor 100 000 bezoekers. 

Van 1 mei tot 30 september 2024 presenteren Plantentuin Meise en Cultuurvuur vzw voor de vierde maal een verrassende expo kunst 50+. Op verschillende locaties in Plantentuin Meise, binnen én buiten, worden voor een periode van 5 maanden allerlei kunstdisciplines tentoongesteld die in dialoog staan met hun omgeving. Hiervoor worden 40 kunstenaars (of kunstencollectieven) 50+ gedurende 10 maanden uitgedaagd om een kunstwerk te maken voor een specifieke plek in de Plantentuin Meise.

Deadline
3 april 2023
Deelname

Je laat je inspireren door die specifieke locatie in Plantentuin Meise. Dezelfde locatie is de inspiratiebron én het kader van je nieuw werk. Door in situ te werken zijn natuur en kunst met elkaar verstrengeld en gaan ze met elkaar in dialoog. Je werk is gemaakt voor de plek waar ze in tentoongesteld wordt: dat is dé sterkte van dit concept.
Om dit te realiseren geven we je de nodige tijd en begeleiding. Alles kan en mag: installaties van groot naar klein, beeldhouwwerk, schilderijen, keramiek, textiel, fotografie, … van een gigantisch kunstwerk in openlucht tot een kleine intieme wonderkamer in de toren.

De Biënnale Cultuurvuur is een traject, een ervaring. Hierbij krijg je de ruimte om jezelf uit te dagen, te groeien en je grenzen te verleggen als kunstenaar. Dit avontuurlijk traject doorloop je niet alleen. Op geregelde tijdstippen organiseren we contactmomenten voor de deelnemende kunstenaars. Dit geeft je de mogelijkheid om ervaringen of uitdagingen te delen, elkaar te ondersteunen of te inspireren. Samen werken we 10 maanden lang naar een verrassende Biënnale toe!