Open Call

Bring Your Own Beamer '23

Voor de zesde editie van BYOB in Gent kruisen we onze lichtsabels met Kunstencentrum VIERNULVIER en Filmfestival Gent. Samen creëren we in het Wintercircus een explosie van visuele en digitale kunst, installaties, games, kortfilms, visuals en performances. Laat jij ook je zotste werk los in deze brousse van mediaal talent? Just bring your own beamer!

BYOB vindt plaats op zaterdag 14 oktober 2023.

Bring Your Own Beamer - kortweg 'BYOB' - is een idee uit de koker van de Nederlander Rafaël Rozendaal. Naast kaas en kroketten uit de muur is het meteen ook het leukste Nederlandse exportproduct. BYOB is een 'open source tentoonstellingsconcept’: iedereen kan er eentje organiseren, en iedereen kan meedoen: zowel beginnende als professionele kunstenaars, VJ’s, visual designers, collectieven, organisaties of gewoon liefhebbers. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen projector mee te brengen.

Door mensen samen te brengen ontstaan er fantastische dingen. Het doel van BYOB is om een laagdrempelige plek te zijn voor digitale kunstenaars en makers om hun experimenten te tonen. We creëren een plek waar alles kan en mag. Het toonmoment is een ideale broeihaard voor gelijkgezinden om elkaar te leren kennen, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. BYOB is een speels laboratorium waar nieuwe technologieën uitgetest en ervaren kunnen worden. Van interactieve games tot AI visuals, immersive projection mapping tot vakantiefoto’s van de bomma. Een inspirerend allegaartje aan technologische experimenten.

Deadline
13 oktober 2023