Open Call

Collectief Les XXI zoekt street artist

Ben jij een street artist die een boeiende plek zoekt om zich volledig los te laten gaan? Misschien ben jij wel de persoon die wij zoeken!

Collectief Les XXI is een kunstcollectief dat zich heeft gevestigd in het voormalige dierenasiel in het Citadelpark in Gent. Dit historisch pand heeft een rijke geschiedenis met diepe wortels in het Gentse. Samen met Ensemble vzw belooft 2023 een druk jaar te worden vol events zoals optredens, tentoonstellingen, een wekelijkse open huis en poëzievoordrachten. Wij zoeken echter nog iemand om de muur van de POP-UP bar te versieren. Ben jij een street artist die een boeiende plek zoekt om zich volledig los te laten gaan? Misschien ben jij wel de persoon die wij zoeken!


Wie en Wat?
Gezien de aard van het beestje zoeken wij een graffitikunstenaar of street artist die een werk kan maken dat kleurrijk en toegankelijk is. Het werk wordt intrinsiek deel van het cultuurhistorische landschap vlakbij het MSK en het SMAK. De locatie is een plek waar iedereen thuishoort, dus let op, ook alle leeftijden. Voor de rest krijgt de kunstenaar vrij spel.
Wij zorgen voor materiaal (verf...)


Portfolio
Wij vragen een portfolio met contactgegevens (naam, telefoonnummer, eventuele website/instagram) en enkele foto’s van voorbeelden van je werk. Op basis van de ingezonden portfolio’s kiest de vzw en het collectief een kunstenaar uit die het meest voldoet aan de criteria.
Dit portfolio kan je doorsturen naar quintendecoene@outlook.com en dit ten laatste tegen 30 april 2023.


Waarom?
Het werk zal de eyecatcher zijn van de POP-UP bar op de binnenkoer van de vzw, waar tijdens warme dagen een terrasje kan genoten worden. Door de vele events die hier doorgaan, is er een maximale zichtbaarheid en kunnen wij actief reclame maken voor de kunstenaar. Zo nemen wij onder andere deel aan de Gentse Feesten, Museumnacht en vele andere events van de stad Gent.
DUS AARZEL NIET om deel te nemen! En misschien mag jij je volledig laten losgaan op deze droomlocatie!

Deadline
30 april 2023