Open Call

International Printmaking Contest 2023

ON PAPER contest is een jaarlijks internationaal grafiekproject om de prentkunst te promoten en verbindingen te ontwikkelen tussen printmakers over de hele wereld. Inzendingen zijn nu open voor ON PAPER International Printmaking Contest 2023!

De winnaar van de ON PAPER wedstrijd ontvangt een prijs van 1000€. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt op het openingsevenement en via onze sociale mediakanalen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 26€.  

De internationale jury selecteert 10 tot 15 prenten.  De prent met de meeste stemmen krijgt de prijs.  De juryleden worden voor de deadline bekendgemaakt in onze sociale media.

Deadline
1 april 2023
Deelname

Elke kunstenaar kan één werkstuk inzenden op een papierformaat van 30cm x 40cm. Het formaat van de afdruk mag binnen het formaat van het papier vallen. Het werk mag horizontaal of verticaal zijn. Het werk moet zijn gemaakt met behulp van een traditionele druktechniek, waaronder zeefdruk, lithografie, ets, gravure, collagraaf, monotype, blokdruk, houtsnede, elektro-etsen, foto-etsen, fotopolymeer, enz. Wij moedigen kunstenaars ook aan niet-giftige technieken te gebruiken. Digitale prints (prints gemaakt met een printer) worden niet geaccepteerd. Digitale processen kunnen echter wel worden gebruikt om traditioneel gedrukte afdrukken uit te werken.

Het werk moet relatief nieuw zijn, in de laatste paar jaar zijn voltooid en niet eerder een prijs hebben ontvangen. 


Het inschrijfgeld bedraagt 26€.