artist book "Ephemiral" op de afbeelding klikken om in de artistbook te kijken.

artist book "Ephemiral" op de afbeelding klikken om in de artistbook te kijken.

In dit artist book heb ik een 40 tal tekeningen samengebracht om de vergankelijkheid met als titel "Ephemeral" vorm te geven.

De tekeningen zijn op dun en breekbaar papier gemaakt. Dit papier heb ik eerst met allerlei natuurlijk materiaal behandeld zodat mijn papier van bij het begin al een karakter van verval en kwetsbaarheid oproept. Ik werk verder met datgene wat het papier mij doorlaat en mij inspireert. Er ontstaat een conversatie tussen de verschillende werkjes, een wisselwerking van de recto-verso pagina's die elkaar opvolgen. 

Wat ook invloed heeft op de tekeningen onderling zijn de gaten en de scheuren in het papier. Daardoor zien we de onderlinge werkjes en kleuren en zo beïnvloeden ze elkaar. De gelaagdheid en de transparantie die inhoudelijk belangrijk is voor mijn werk. 

Bij de eerste tekeningen zie je nog duidelijk dat het kleedjes zijn maar geleidelijk worden deze meer en meer abstracter waarmee ik de langzame evolutie van de vergankelijkheid wil tonen. Ook het papier wordt meer verweerd en transparant. 

20 X 30 cm
Magda Huygens

Magda Huygens

Suggesties

Pieter De Decker
Linda Grauls
andreas valkenborgh
Alain Ducobu
Nancy Demeester
Hendrik Robyn
Pieter-Jan Feys
Frie J. Jacobs
jana van ongevalle
Marie-Jeanne Smets
Wilfried Vandecasteele
Corry De Schutter
Christel Foncke
Hanne Haverals
Gloria Romberg