Kaffiltro

Kaffiltro

360 versierde koffiefilters met torus. Bij het tentoonstellen wordt telkens één witte filter in een werkende koffiemachine gestoken, waarna de bruin geworden filter terug aan de muur opgehangen wordt.

Kaffiltro is ontstaan toen ik bestaande geometrische figuren (uit ‘de heilige geometrie’) bestudeerde. De torus die terugkomt op de filters is een driedimensionaal omwentelingslichaam, dat verwijst naar de energetische werking van het electromagnetisch veld rond de aarde en (voor de believers) naar dat van het aura der mensen. Naar het schijnt zouden ook dolfijnen wervelingen maken die deze geometrische structuur enigszins benaderen.

Omdat ik persoonlijk een beetje uitgekeken ben op klassieke dragers zoals tekenpapier en doek, zocht ik naar een expressieve vorm die het werk een extra dimensie kon geven en een zekere vergankelijkheid met zich meedraagt.

Aan dit werk spendeerde ik ruim 300 uren. Ik heb ook werken waar ik makkelijk het tienvoud aan werkuren besteedde. Het repetitieve karakter zorgt voor een zeker bewustzijnsniveau dat ik moeilijk onder woorden kan brengen. Het produceren zelf is minstens even belangrijk is, zo niet belangrijker, dan de uiteindelijke neerslag ervan.

2,5/3,5m
Timmy Decoene

Timmy Decoene

Suggesties

Damien Gallet
xen3c excentriek
Melissa S
Laurens Van Opdenbosch
Rony Dheere
Fons van Loon
Pieter Nolf
Wouter Vanhooren
Serguei Andreev
Hilde Goossens
geert opsomer
Paul Kenens
Elien Crul
Erlinde Lombaert