Alles kan. Naar Albanië

In september 2022 trekt Alles Kan samen met 10 getalenteerde jongeren naar Tirana (Albanië)! Zin om mee in dit avontuur te stappen?

In 2024 is Gent Europese Jongerenhoofdstad en Alles Kan doet uiteraard mee! In september 2022 trekken we naar Tirana (Albanië), de huidige Europese jongerenhoofdstad, om inspiratie en ervaringen uit te wisselen met de jongeren daar. De ideeën en de inspiratie die we daar verzamelen nemen we mee naar huis om verder op te bouwen. 

We nemen 10 Gentse jongeren mee om samen met ons uit te wisselen met 10 jongeren uit Tirana. Tijdens deze uitwisseling werken we 10 dagen lang rond digital arts en muziek. Onder begeleiding van twee experten volgen de deelnemers workshops en bezoeken rond verschillende disciplines binnen digital art en muziek.
 
Wie mag er mee?
Gentse jongeren tussen 18 en 26 jaar!

Digital arts
Er zijn 4 plaatsen voor jonge Gentse kunstenaars die bezig zijn met digitale kunstvormen. Bezig met film? Perfect! Maak jij zotte grafische visuals? Ideaal! Maak jij je kunst in een virtuele wereld! Top! Alles Kan!

Muziek
Er zijn 5 plaatsen voorzien voor jongeren die bezig zijn met muziek, in al haar vormen! Ben jij een jonge DJ? Een beginnende rapper? Een klassiek pianist? Of kan je heel erg goed zingen? Alles kan!
 
Alles Kan reporters
Geen muzikant of digitaal kunstenaar? Geen probleem! Voor deze uitwisseling zijn we ook op zoek naar een reporter die het avontuur wil vastleggen op film, beeld en sociale media. Ben jij dus een insta-vlog-talent, maak je de mooiste verhalen of lijkt het je fijn om een travel-blog bij te houden van de reis? Aarzel dan zeker niet om ook deel te nemen aan de open call!
 
En wat gaat dat dan kosten? 
Dat is helemaal GRATIS!
Je vlucht, vervoer, verblijf, eten en het hele programma is gratis! 
 
Wanneer? 
We vertrekken op 5 september 2022 en keren terug op 14 september 2022 terug naar Gent.
In de aanloop naar de uitwisseling zelf komen we een aantal keer samen om kennis te maken, het programma samen te stellen en de uitwisseling samen voor te bereiden. 
 
Wil jij graag mee naar Tirana of ken je jongeren die geknipt zijn voor een plekje in deze uitwisseling? 
Meer info en inschrijving kan via de website.
Inschrijven kan tot en met 26 juni 2022. 

Heb je nog vragen? Meer info nodig?
Contacteer ons via alleskan@stad.gent

Deadline
26 juni 2022