Het Bankje

Beeldende kunstenaars gezocht

Ooit al gedroomd dat jouw creatief werk als blikvanger fungeert van een theaterproject? Dat je als beeldend kunstenaar met een dialoog aan de slag gaat en het verhaal vertaalt in een sprekend, ontroerend of confronterend beeld? Doe dan mee aan deze uitdaging.

Met 'Het Bankje' gaan OPENDOEKCreatief Schrijven en Kunstwerkt op zoek naar beeldende kunstenaars die een dialoog, die zich afspeelt tussen twee mensen op een bankje, weten te vatten in een beeld. Stel je kandidaat voor deze uitdaging en wie weet ben jij bij de 20 gelukkigen.  

Vakjuryleden Shamisa Debroey, Johanne Ampe en Filip Maes selecteren 20 beeldend kunstenaars. Waarna zij vervolgens een theaterdialoog krijgen waarbij ze een beeld creëren. Vanaf 1 juli 2021 maken ze mee deel uit van het podcast 'Het Bankje', dat te beluisteren valt via een QR-code op bankjes in meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. 

Je werk ondersteunt de promotie van deze verhalen. Elke geselecteerde beeldend kunstenaar ontvangt een bon t.w.v. €50 om te besteden aan zijn passie.

Meer informatie over het project 'Het Bankje', vind je hier.

Prijs
50 EUR
Deadline
15 maart 2020
Organisator
OPENDOEK + Creatief Schrijven + Kunstwerkt
Reglement
 • Je bent geen professioneel beeldend kunstenaar, maar schilderen, tekenen, fotograferen… is een hobby die je met passie beoefend.
 • Je bent minimum 16 jaar.
 • Je bent bereid om mee te werken aan de promotie van Het Bankje (bv. interviews geven aan lokale pers).

DEELNAME

 • Je stelt je kandidaat op Beeld, het platform van Kunstwerkt, met minstens 3 publiek zichtbare werken die je manier van werken en stijl goed weergeven.
 • De wedstrijd wordt afgesloten op 15 maart. 

SELECTIE

 • De jury selecteert uit de kandidaten 20 winnaars.
 • De selectie wordt bekend gemaakt op 2 april.
 • Dan krijgen de winnaars het verhaal in hun mailbox waarbij ze een beeld maken.
 • Ten laatste op 30 april lever je je werk aan via e-mail  

TECHNISCHE VEREISTEN VAN HET WERK

 • Vierkant formaat
 • Foto van het werk in hoge resolutie 

Juryleden

Shamisa Debroey haar werk bevindt zich ergens tussen illustratie en strip, en tussen kleurrijk en eenvoud. Ze studeerde af aan LUCA Brussels met haar eerste graphic novel ‘Verdwaald’. Ze ontving sindsdien de African Artist Award en Aanstormend Talent prijs van deAuteurs. Momenteel werkt ze als freelance illustratrice voor o.a. Apple, NRC Handelsblad, De Standaard... en cureert ze expo’s als freelance art organiser. 

Johanne Ampe werkt multidisciplinair, ze is illustrator, beeldend kunstenaar en scenograaf. Met haar verscheiden werk raakt ze verschillende onderwerpen aan. Kwetsbaarheid, intimiteit en vervreemding zijn terugkerende thema’s. Ze werkt met potlood en houtskool op papier en maakt maquettes. Geïnspireerd door het banale tast ze de grens tussen werkelijkheid en vervreemding af. Architecturale en lichamelijke aberraties staan centraal in het werk van Johanne Ampe. 

Filip Maes is medewerker bij Kunstwerkt, waar hij helpt bij het uitbouwen van Beeld, het online platform waar beeldende kunstenaars hun werken kunnen delen en uitdagende open calls kunnen ontdekken.