Kunstenaarsateliers in Elsene

De gemeente Elsene lanceert een kandidatenoproep waarbij acht ateliers zullen toegekend worden. De geselecteerde kunstenaars krijgen hun ateliers voor een periode van maximum twee jaar, met de mogelijkheid om tentoonstellingen te organiseren.

Elsene is altijd een kweekvijver van de hedendaagse kunst geweest. Toch verlaten jonge kunstenaars vaak onze gemeente, of geven ze hun carrière op, wegens gebrek aan betaalbare werkplaatsen. De gemeente wil dit probleem aanpakken door opkomende kunstenaars te ondersteunen. Daarom heeft de gemeente Elsene besloten om een netwerk van nieuwe kunstenaarsateliers te ontwikkelen.

In de herfst van 2020 openen acht ateliers en een tentoonstellingsruimte hun deuren voor opkomende beeldende kunstenaars en bieden hen zo de kans om hun artistieke praktijk in het hartje van Brussel te ontwikkelen. In totaal zouden een twintigtal ateliers geleidelijk aan een hecht netwerk vormen dat toegankelijk is voor een tal van artiesten.

Voor hen wordt een ondersteunings- en opleidingsprogramma georganiseerd met o.a. ontmoetingen met verschillende actoren uit de culturele sector, conferenties, uitwisselingen met meer ervaren kunstenaars en workshops.

Deadline: 8 maart 2020.

Deadline
8 maart 2020
Organisator
Gemeente Elsene