Kunstwedstrijd Grafiek 2020

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Na drie jaar is de discipline ‘Grafiek’ weer aan de beurt. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk.

Sinds 1994 organiseert de Cultuurraad in samenwerking met Cultuurcentrum Zwaneberg en met de steun van sponsors jaarlijks een kunstwedstrijd. De laatste jaren verwierf de wedstrijd een nationale bekendheid met een zekere uitstraling. Altijd zijn er geselecteerden afkomstig uit de regio. Het is een mooie mix van professionele en amateurkunstenaars, zowel jong als oud. Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars.
Na drie jaar is de discipline ‘Grafiek’ weer aan de beurt. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. Ze gaan op zoek naar verfrissend, vernieuwend en origineel werk.

Deelname

Indien je nog geen account hebt op beeld.be, maak dan hier een account aan. Plaats je collages in je portfolio en klik dan op deelnemen om met je werk(en) te selecteren voor deelname.

De kunstwerken moeten een eigen ontwerp zijn. Elke deelnemer kan maximum drie werken van recente datum inzenden. Elk onderdeel van een reeks wordt als één afzonderlijk werk geteld. Een reeks van twee werken geldt dus als twee werken.

De inzender verklaart dat hij de auteur is van het ingezonden werk. Deelname aan de wedstrijd is gratis.

Jury

De jury van deze editie bestaat uit Ariane Van der Veken (kunsthistorica en directrice Academie Geel), Tamara Derdin (grafisch ontwerpster en lid van de Cultuurraad), Tom Liekens, Rik De Boe en Tom Dries en met cultuurfunctionaris Mieke van der Heijden als secretaris. Leden van de jury kunnen niet in aanmerking komen voor één van de prijzen. De jury zoekt naar kunstwerken in de tijdsgeest van vandaag. We maken een hedendaagse kunsttentoonstelling.

Prijzen

1e prijs: 1000 euro + waardebon 250 euro bij Kaderke.be
2e prijs: 400 euro + waardebon 200 euro bij Kaderke.be
3e prijs: 200 euro + waardebon 150 euro bij Kaderke.be

De prijzen kunnen niet gecumuleerd worden. De jury behoudt zich het recht voor om één of meerdere prijzen niet toe te kennen. In dat geval zullen deze prijzen toegekend worden door het publiek. In ieder geval wordt ook een prijs van het publiek toegekend.

Inschrijven

Inschrijven kan t.e.m. woensdag 11 november 2020. Zonder inschrijving wordt je werk niet aanvaard. Als deelnemer erken je kennis te hebben genomen van het reglement en met alle bepalingen ervan in te stemmen.

Indienen van werken

Voor het eerst gaat deze kunstwedstrijd digitaal door via het platvorm beeld.be

Als je werk is geselecteerd worden deze gebracht naar Cultuurcentrum Zwaneberg op één van de volgende dagen: op donderdag 19 november tussen 13u en 18u, vrijdag 20 november tussen 9u en 17u  en zaterdag 21 november 2020 tussen 11u en 15u. Noteer het alvast in je agenda! 

CC Zwaneberg sluit voor de geselecteerde werken een verzekering af voor een maximumbedrag van duizend euro per werk voor het verblijf in het cultuurcentrum vanaf de openingsdag tot het ophalen, uiterlijk op vrijdag 10 januari 2020. De werken die uiterlijk één maand na het sluiten van de tentoonstelling niet zijn afgehaald, worden beschouwd als verlaten en worden eigendom van Cultuurcentrum Zwaneberg.
De geselecteerde werken kunnen tijdens de looptijd van de tentoonstelling niet vroegtijdig worden weggehaald.

Proclamatie en prijsuitreiking

De proclamatie en de prijsuitreiking aan de laureaten vinden plaats tijdens de vernissage van de tentoonstelling van de geselecteerde werken op vrijdag 27 november 2020 om 20.30 uur in de Blauwe Zaal van Cultuurcentrum Zwaneberg. De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek van zaterdag 28 november 2020 t.e.m. zondag 5 januari 2021

De deelnemers leggen zich neer bij de beslissing van de jury. Er zal geen briefwisseling worden gevoerd aangaande de wedstrijd of de genomen beslissingen. Door deel te nemen aan deze kunstwedstrijd ‘grafiek’ verklaren de deelnemers in te stemmen met dit reglement.

Meer info

www.zwaneberg.be/kunstwedstrijd2020

Vragen

Tel 015 22 83 56

mieke@zwaneberg.be

Deadline
11 november 2020
Organisator
CC Zwaneberg i.s.m. Cultuurraad Heist-op-den-Berg
Locatie
Exporuimte Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg
Techniek
Aantal werken per deelnemer
3