Op eigen hout

Op eigen hout

Open call voor schilders

Kunstwerkt viert Van Eyck met een unieke open call. Grijp je kans en schilder jouw versie van het ontbrekende paneel van het Lam Gods. Misschien maak je wel deel uit van de bijzondere groepsexpo in november?

Schilder, neem je kwast in handen en maak een werk op houten paneel én in het originele formaat van het verdwenen paneel van Van Eyck's Lam Gods. In de stijl van de meester of net heel abstract? In combinatie met collage, inkt of assemblage? Alles is mogelijk, zolang je maar schildert.   

Wil je deelnemen?
Schrijf je via deze pagina in. Je inschrijving is compleet nadat je de deelnameprijs van €15 betaald hebt.
In juni ontvang je jouw houten paneel en kan je aan de slag. Je hebt dan drie maanden tijd om je werk te maken. 

Is je werk klaar?
Tussen juni en augustus kan je je paneel schilderen. Is je werk klaar? Maak een foto ervan en stuur deze naar ons door. In juni iontvang je de richtlijnen over hoe je dit doet (het is eenvoudig). 
Als je ingeschreven bent, mailen we je natuurlijk tijdig een reminder om je eraan te herinneren je werk door te sturen. Je kan je werk uploaden tot 30 augustus 2020.

Hoe verloopt de selectie?
In september selecteert een rechtvaardige jury de sterkste panelen voor de groepsexpo. Als je geselecteerd wordt, krijg je hiervan een bericht in de week van 7 september 2020. 
De expo zelf vindt plaats van 7 tot 22 november, in een bijzondere installatie onder de Gentse stadshal.

Prijs
15 euro
Doelgroep
Schilders vanaf 16 jaar
Deadline
10 mei 2020
Organisator
Kunstwerkt
Techniek
Aantal werken per deelnemer
1