Frans Masereel Centrum

Schoolresidenties bij het Frans Masereel Centrum

Meld je vóór 1 maart 2020 aan voor een residentie van één of twee weken en bied je studenten de kans om een hedendaags, print-gerelateerd project te ontwikkelen in onze professioneel uitgeruste ateliers. Tijdens de schoolresidenties organiseert het Frans Masereel Centrum zowel printgerelateerde kunstenaarslezingen als een internationale groepstentoonstelling.

Een schoolresidentie op het Frans Masereel Centrum is een unieke gelegenheid voor universiteiten en kunsthogescholen met een masteropleiding om met hun studenten -individueel en/of in groep- te werken aan een hedendaags, printgerelateerd project. In een professioneel uitgerust grafisch atelier en binnen de context van een internationale residentieplek en tentoonstellingsruimte, kunnen de studenten hun project ontwikkelen en uitvoeren onder leiding van hun docent(en). We moedigen hogescholen aan om samen te werken en een gezamenlijk projectvoorstel in te dienen. Tijdens de schoolresidenties organiseert het Frans Masereel Centrum ook wekelijks printgerelateerde Artist Talks op maat, alsook een thematische groepstentoonstelling.

Elke schoolresidentie start op vrijdag (aankomst tussen 15 en 17 uur) en eindigt op vrijdag (vertrek voor 11 uur). Op maandagavond staat een Artist Talk op het programma, en donderdagmiddagen zijn gewijd aan de voorbereiding van de slotpresentatie.

SELECTIEPROCEDURE
Aanmelden voor een residentie kan enkel via het online invulformulier. Na het verzamelen van alle aanvragen selecteert het Frans Masereel Centrum op basis van de inhoud en de relevantie binnen het hedendaagse kunstenveld. Wanneer de selectie gemaakt is, zal het Frans Masereel Centrum je informeren of je wel of niet geselecteerd werd.

Indien je school geselecteerd werd, zal het Frans Masereel Centrum je om bijkomende informatie vragen:
- namen van de deelnemende studenten
- beknopte planning van de schoolresidentie
- kopie van verzekering dat de studenten beschermd zijn tegen ongevallen op het Frans Masereel Centrum

Wanneer de selecties gemaakt en de residentieperiodes gekend zijn, worden de hogescholen en universiteiten geïnformeerd over wie er gelijktijdig in residentie is, zodat informatie en ideeën kunnen uitgewisseld worden. Tijdens de residentie worden alle residenten verwacht de atelier- en huisreglementen te respecteren. Deze zijn te vinden hier en in de informatiebrochure die je voor aanvang van de residentieperiode zal toegestuurd worden.

KOSTEN
Formule 1: 900 Euro per week* (max. 8 studenten + 2 docenten)
Formule 2: 500 Euro per week* (max. 4 studenten + 2 docenten)
Formule 3: 1200 Euro per week* (max. 4 studenten + 2 docenten)

Elke formule is inclusief logement, lakens, handdoeken en gebruik van de ateliers en basismaterialen. Papier en specifieke inkten zijn niet inbegrepen in de prijs en dienen zelf te worden meegebracht. Extra's zoals het gebruik van onze RISO-printers en lasersnijders, of digitale fotoprints, worden tegen productiekost aangerekend. Alle extra kosten worden in één keer met de school afgerekend, en niet aan studenten afzonderlijk.

Deadline
1 maart 2020
Organisator
Frans Masereel Centrum

Downloads