Wood-Design

Ben jij een ontwerper of ondernemer die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en graag wil samenzitten met collega’s en experts uit de Vlaamse houtsector om tot innovatieve oplossingen te komen? Het project WOOD-DESIGN biedt jou deze kans.

Via het project WOOD-DESIGN gaan BOS+, Flanders DC, Hout Info Bois en Vlaanderen Circulair samen met de ontwerpers en houtbedrijven op zoek naar alternatieve bestemmingen voor afvalhout, designers meer inzichten verschaffen in werking van de Vlaamse houtindustrie en een optimalisatie van de processen in de houtverwerkende sector trachten uit te werken.

WOOD-DESIGN wil houtverwerkende bedrijven en designers dichter bij elkaar brengen via een tweejarig traject met pilootprojecten. 5 ontwerpers worden gematcht met 5 bedrijven uit de Vlaamse bos- en houtsector om tot realisaties te komen die de volledige sector kunnen inspireren.

Dit wordt er van jou verwacht

Voorstel

Bezorg een idee voor een product of een dienst dat past binnen de eerdere omschrijving van het project. Het project legt daarbij geen vereisten op over toepassing, schaal of vorm. Belangrijker is dat de ingediende voorstellen een verschil willen maken en zich inschrijven in de visie van het project.

Deelnemende ontwerpers wordt het volgende gevraagd: 

Een beschrijving van je idee (voorontwerp) in een tekst en/of schets. Leg daarbij uit op welke manier jouw voorstel al dan niet tegemoet komt aan de richtlijnen van duurzaam design, wat jouw visie op duurzaamheid kenmerkt en wat jouw motivatie is om deel te nemen aan dit project. Werk dit uit in maximaal 1 A4 tekst.

Een aanvullende nota over hoe ver je staat in de uitwerking van je idee en of dit deel uitmaakt van je reguliere werking.

Een overzicht of portfolio van je eerdere werk, of een verwijzing naar een website waar we dit kunnen terugvinden. Vermeld zeker of je al eerder hebt samengewerkt met bedrijven uit de houtindustrie. Vergeet je contactgegevens (e-mail en telefoonnummer) niet.

Stuur je voorstel naar dries.vanderheyden@bosplus.be

Deelname aan het project

Het start met een voortraject waarin 5 workshops worden georganiseerd bij de deelnemende houtbedrijven. Voorlopig is beslist om deze te laten doorgaan verspreid over september en oktober. Nadien worden de deelnemende ontwerpers nog enkele keren samengebracht voor een uitwisselingsmoment of een lezing. Je kan gevraagd worden om eens een korte getuigenis te geven over je ervaringen in het project. Er wordt verwacht dat je op de bedrijfsbezoeken en uitwisselingsmomenten aanwezig bent. Uiteraard wordt er geporbeerd om met iedereen zijn agenda rekening te houden.

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij dries.vanderheyden@bosplus.be of liesbet@vlaanderen-circulair.be.

Ben je klaar om je voorstel in te dienen? Stuur dan een mailtje naar dries.vanderheyden@bosplus.be.

Deadline
31 mei 2020