De keuze van

Geregeld vragen we een kunstenaar, curator of andere naam uit de beeldende kunsten om Beeld uit te pluizen en op zoek te gaan naar werken die hem of haar opvallen, boeien of ontroeren. Hij/zij selecteert werken, die hier extra in de schijnwerpers worden geplaatst. Bovendien verschijnen 2 van de geselecteerde werken paginagroot in Kunstletters.

De keuze van

Klaas Rommelaere

Klaas Rommelaere maakt unieke textielkunst waarin hij traditionele ambachten met een nieuwe blik benadert. Je kan deze zomer in de Warande in Turnhout werk van hem ontdekken in ‘Making fun’, een expo over het plezier van kunst maken. We vroegen Klaas een selectie te maken uit werken op Beeld.

De keuze van

Kasper Bosmans

Kasper Bosmans toont zijn fascinerend en veelzijdig werk nog tot 14 augustus in een solotentoonstelling in Wiels. Hij sprokkelt boeiende verhalen bij elkaar: heiligenverhalen, familie-anekdotes, maar ook cafédiscussies of ambachtelijke recepten. Daarmee maakt hij nieuwe vertelsels die hij toont in installaties, zandsculpturen, muurschilderingen, beelden, bronsreliëfs en schilderijen. Welke werken vielen hem op tijdens zijn uitgebreid bezoek aan Beeld? Hier ontdek je zijn bijzondere selectie.

Prisca Illu
Lise Goossens
Pinky Annick Collet
Ramin Badzjar

Hey

Ramin Badzjar
Maya Strobbe

De keuze van

Joëlle Dubois

Joëlle Dubois (°1990) maakt gedurfde schilderijen, vol dubbelzinnigheden, ergens tussen ernst en ironie. In een eigenzinnige beeldtaal en met een mix van feminisme, obsessie, oppervlakkigheid en echtheid geeft ze haar kijk op de verwarrende tijdgeest. Op 13 mei 2022 is Radio 1 op bezoek in haar atelier voor een live uitzending van Culture Club, naar aanleiding van ons project Atelier in Beeld. We vroegen Joëlle om een kijk te nemen op Beeld en er werken te kiezen die haar bijzonder aanspreken. 

Vanessa Van Meerhaeghe
Sophie Depoortere
Sam Ballet
Kevin Vanwonterghem
Nico de Kind
bruno van dycke

Staffpick

Luk Tas

Luk Tas is kersvers coördinator bij Kunstwerkt. Waar liggen zijn artistieke voorkeuren? Hoe kijkt hij als tekenaar/graficus naar de werken op Beeld? Hier ontdek je zijn sterke selectie. Welkom Luk!

Marc Goddefroy
Véronique Jansseune

SPI

Jonas Nachtergaele
Ludo de Kort
Edouard Schneider
Kristel Naessens
Louise De Meester
Nancy Demeester
Loes De Gendt

De keuze van

Martha Verschaffel

Na het straffe debuut 'Lily' (2015) pakte Martha Verschaffel (°1987) onlangs uit met een tweede parel: 'Passages' is een intrigerend beeldverhaal, opgebouwd uit potloodtekeningen, waarin je je een weg zoekt langs verhaallijnen die als een puzzel in elkaar klikken. We keken dan ook erg uit naar de keuze die Martha maakte uit de werken op Beeld. En terecht, zo blijkt.

AxC

Floris Hoorelbeke
Sam Timmerman
Liesbeth Van Heuverswijn
Dominique Dewulf
Maya Strobbe

De keuze van

Katleen Vinck

Katleen Vinck (°1976) is behalve een getalenteerde kunstenares ook een van de docenten van Parcours, onze zesdelige zondagse vormingsreeks. Die bezorgt je bergen inspiratie en geeft je tips rond tentoonstellen of de samenstelling van je portfolio. 
Katleen nam een uitgebreide kijk op ons platform Beeld en maakte een knappe en eigenzinnige keuze. Ze selecteerde werken van Sam Dendooven en Ronny Broeckx, Pascalle Hellebaut en Saskia Weyts.

Sam DENDOOVEN
Pascale Hellebaut
saskia weyts

De keuze van

Eline De Clercq

Schilderen tussen de metershoge kasten vol bustes en gipsvormen? Binnenkort begeleidt schilder Eline De Clercq een nieuwe Painting Nights vanuit de Afgietselwerkplaats in Brussel. De ideale reden om haar door Beeld te laten snuisteren, dachten we zo. In deze selectie geeft ze extra aandacht aan het zoeken naar kunstenaars met een andere origine, met een atypisch thema, materiaal of stijl.

Tan Van Dooren
Camilla Ardui
Sarah De Schepper
Els Bijnens
Ilse Pierard
Fradida ㅤ
Lotte Cools
Sana Durrani

De keuze van

Hans Op de Beeck

De artistieke praktijk van Hans Op de Beeck strekt zich uit van sculptuur tot aquarel, van foto tot video. Hij stelt wereldwijd tentoon. Je kan ook in eigen land een van zijn monumentale werken bewonderen. Nog tot 24 oktober 2021 toont Hans tijdens Triënnale Brugge ‘Danse Macabre’, een spookcarrousel, met tien paarden in een bevroren galop. Hans maakte deze bijzondere keuze uit de werken op Beeld.

Sylvie Crutelle
Nico Vaerewijck
Hans Defer
Nico Vaerewijck

Staff pick door

Frederik Dupont

Frederik Dupont loopt op dit moment stage bij Kunstwerkt en bereidt onder andere een sprankelende inspiratiedag voor atelierbegeleiders voor. Bovendien is hij van jongs af aan al gebeten door een creatieve microbe, wat zich vaak uit in tekenen en gitaar spelen. Bij zijn keuze uit Beeld viel zijn oog op zes opmerkelijke werken. 

dorien dierckx
Viviane Herremans
tom gheysens
Frank Lien
Dirk thienpont

De keuze van

Tom Barman

Er zit héél veel drive in Tom Barman: behalve gedreven muzikant, frontman bij dEUS en filmmaker outte hij zich in 2020 ook als fotograaf. Bovendien is Tom een groot kunstliefhebber. Toen we hem vroegen om een keuze te maken uit de werken op Beeld dook hij vol enthousiasme in die schatkamer en diepte er 8 parels uit op.

erwin vaes
Christel Foncke
Gevaert Joost

\.

Sander Jacobs
Griet Loix
Els Wydaeghe

De keuze van

Tamara Beheydt

Tamara Beheydt is freelance journalist en maakt in elk nummer van Kunstletters een boeiend portret van een kunstenaar aan de hand van de verhalen achter voorwerpen in zijn atelier. Zij verkende de immense Wunderkammer die Beeld ondertussen is en maakte deze mooie keuze.

Pieter De Decker
J&B Jadot & Barbier
Florien Allemeersch
Nan Beheydt
Stijn De Pourcq

Staff pick door

Sakina Ghulam

Sakina Ghulam is gepassioneerd door beeldende kunst en zelf een talent met potlood en penseel. Ze loopt momenteel stage bij Kunstwerkt en gaat op zoek naar een perfecte match tussen jongeren en Beeld. Benieuwd! We vroegen haar dan ook graag op zoek te gaan naar enkele parels tussen de (nu bijna 20.000!) werken op Beeld.

Netka Croonenborghs
Wouter De Winter

De keuze van

Penelope Deltour

De tekeningen van Penelope Deltour ken je misschien van de rubriek 'De mooiste herinnering' in het tv-programma ‘Iedereen beroemd’. Penelope nam een uitgebreide kijk op ons platform Beeld en maakte een selectie van 15 werken die bij haar erg in de smaak vielen.

Wivina Ockier

WTF

Frie J. Jacobs
Ellen Proost
Nakke Van Loo
Nancy Demeester

z.t

Kevin Vanwonterghem
Anaïs Van Goethem
Lucie De Ridder
Jasmijn Rose
joelle janssens
Hilde Goossens
Loes De Gendt
Louise De Meester

De keuze van

Ria Pacquée

Het werk 'Dive into Mankind' van de Belgische kunstenares Ria Pacquée vormt het sleutelwerk waarrond we, in samenwerking met CERA, een open call organiseren. 
We vroegen Ria om een uitgebreide kijk te nemen op ons platform Beeld.

Natalia Drobot
joelle janssens
Anaïs Van Goethem
Evelien Boden
Frank Tuytschaever
Pia Cabuy

De keuze van

Gideon Kiefer

We kennen Gideon Kiefer als een begenadigd tekenaar die in zijn werk bevreemdende, onbehaaglijke werelden oproept. Zijn werk is gedetailleerd en voelt zowel klassiek en hedendaags aan. Gideon is een van de 'rechtvaardige rechters' van onze open call 'Op eigen hout'. We vroegen hem een uitgebreide kijk te nemen op beeld.be.
Gideon: 'Ik koos voor deze kunstenaars omdat het geheel van hun werken mij aansprak. Er is een duidelijke samenhang in hun werk en ik voel dat het mooi doorleefd is.'