"Scars in nature"

"Scars in nature"

Inhoudelijk komt deze reeks "Scars in Nature" voort uit mijn verontwaardiging over de onverschilligheid van de mensheid ivm. ons leefmilieu. We weten dat er dringend iets moet veranderen maar er is altijd wel iets dat dringerder is, zoals nu de corona crisis al onze aandacht opeist.

Ik  werk hier met landschappen en natuurelementen (bomen, rotsen, ...) . Realistische werken die bewerkt worden zodat het landschap wordt verstoord. Een boom wordt in een transparante kubus geplaatst, gaten worden in een berg gemaakt, delen van het landschap worden weggevaagd, lineaire en abstracte vormen worden in het landschap gebracht, .... Het zijn kleine ingrepen die ik doe in het werk maar zo is het ook in de realiteit. De vervuiling is niet altijd duidelijk zichtbaar, de opwarming van de aarde, het plastic in de oceanen, ... Als we onze ogen hiervoor niet willen openen zullen we de ontaarding van onze planeet niet opmerken en te laat ingrijpen.

Ik gebruik vaak zelfgemaakte foto's als uitgangsbeeld. Foto's die ik maak van vb. zelfgemaakte landschapjes van steen, zand, papier,.. Foto's die ik maak tijdens wandelingen waar ik interessante bouwwerken, menselijke aanwezigheid ontdek in de natuur. Vaak zijn de foto's zelf een werk op zich en betrek ik graag deze foto's bij de reeks waaraan ik werk.

42 X 60 CM
Magda Huygens

Magda Huygens

Suggesties

Frederik Vaes
bram antheunis
Dany Verbeke
Dominique Decoster
Steven Dag
Walter De Cleene
Ann Verdonck
bart van schuylenbergh
JOHN REED
Guido Steenkiste
Lisa Demeulemeester
Anne van der mynsbrugge
Guy Blockx