Open Call

Neem plaats in de Portrettenfabriek tijdens Toekoer-festival

Op zondag 3 september 2023 organiseert OPENDOEK het familietheaterfestival Toekoer op de inspirerende abdijsite van Herkenrode in Hasselt! Die dag staat alles in het teken van speelse theatervoorstellingen, magische vertellingen en creatieve workshops voor kinderen tot 12 jaar en hun familie. Daarnaast wordt er ook heel wat randanimatie voorzien waarbij alle kunstdisciplines aan bod kunnen komen. 

Voor Toekoer-festival zoekt de organisatie nog drie tekenaars die de drie plaatsjes van de Portrettenfabriek kunnen invullen. Op zondag 3 september 2023 (tussen 14u00 en 17u00) nemen zij per twee plaats in deze installatie om binnen 1 minuut een bezoeker van het festival te portretteren. Na die ene minuut worden de tekeningen onderling tussen de kunstenaars gewisseld en tekenen ze elk verder op de tekening van de ander. De drie kunstenaars stellen onderling een doorschuifsysteem op zodat er niet drie uur non-stop getekend hoeft te worden. 
 
Ben jij de ideale persoon om plaats te nemen in de Portrettenfabriek? Waag dan tot 26 mei 2023 je kans! 

Deadline
26 mei 2023
Organizer
OPENDOEK
Price
€ 100 (incl. BTW, excl. vervoersonkosten)
Participate

Wie kan deelnemen? 
Deze open call staat open voor iedereen, vanaf 18 jaar. Bij voorkeur wordt er gewerkt met lokale kunstenaars uit Limburg.  
 
Hoe deelnemen?
Deelnemen is gratis. 

Binnen de open call mag iedere deelnemer drie werken indienen tot en met vrijdag 26 mei 2023 om middernacht. Via bovenstaand inschrijvingsformulier kan je drie werken uit je profiel op Beeld uploaden. Dit kan zodra je al werk op je Beeld-profiel hebt staat.  
 
Praktisch
Kunstenaars krijgen papier ter beschikking, maar nemen zelf hun teken- of schildermateriaal mee. Hierbij mogen ze vrij kiezen welk materiaal hiervoor gebruikt wordt.  
 
De deelnemende kunstenaar kan zich op 3 september 2023 vrij maken tussen 14u00 en 17u00 om deel te nemen aan de Portrettenfabriek.  

Selection

Enkel inzendingen die voor 26 mei 2023 om middernacht ingezonden zijn via het digitaal formulier op Beeld, worden aanvaard voor de selectie. Er vinden slechts één selectieronde plaats. Ten laatste op 2 juni 2023 worden alle deelnemers op de hoogte gebracht van de finale selectie. De namen van de drie kunstenaars worden vervolgens opgenomen in de brochure van Toekoer-festival. 

Geselecteerde kunstenaars nemen op zondag 3 september 2023 deel aan het Toekoer-festival van OPENDOEK. Zij ontvangen voor hun aanwezigheid (tussen 14u00 en 17u00) een vergoeding van €100 (incl. BTW en excl. vervoersonkosten).