Artist

Bart Thomas

Bart Thomas

1850 Grimbergen

Artist statement van Bart THOMAS

Ik streef ernaar om een aantrekkelijke niet-figuratieve driedimensionale beelden te creëren aan de hand van een combinatie van geometrische strak gebogen lijnen, cirkels, curven, vormen en ruimtes. Een goed beeldhouwwerk straalt volgens mij energie en beweging uit, is langs alle zijden boeiend om te bekijken en geeft een gevoel van evenwicht.

Het is voor mij een steeds weerkerende uitdaging om een sculptuur zo puur en eenvoudig mogelijk te houden en om de geometrische relaties te benadrukken. De weerkerende elementen in mijn beelden zijn de sierlijkheid van de lijnen, de harmonieuze vormen en de boeiende textuur.

Ik hou van het spel van schaduw en licht dat ontstaat door de creatie van holle en bolle vormen,  van de beelden die er staan alsof ze gewichtloos zijn.

Mijn inspiratie is erg divers - patronen in de natuur, foto’s of alledaagse voorwerpen. Soms begint een idee voor een sculptuur met een glimp van iets wat ik visueel boeiend vind; een andere keer komt mijn  inspiratie komt uit mijn visuele geheugen.

Bart THOMAS

info@bartthomas.be

www.bartthomas.be