Alexia Struye

Alexia Struye

Alexia gebruikt fotografie als penseel om delicate poëzie zonder woorden te schetsen.

Zowel dromerige kleurrijke schilderijen als abstract monochrome leven zij aan zij in haar werk. Ze hebben allemaal één doel: de schoonheid en complexiteit van de wereld vereenvoudigen. In deze nuchtere beelden worden vorm, structuur en kleur het onderwerp.

Het creatieve proces van Alexia is exploratief: experimenteren en toeval, ongeziene vormen en patronen nastreven, ontsluieren en ontdekken. De beelden waarmee ze werkt, zijn niet gekozen door emotionele redenen of herinneringen, maar puur om hun interessante esthetiek en hun veelbelovende balans tussen vorm, kleur en structuur.

Het resulterende beeld lijkt bekend, maar tart herkenning, ergens tussen fictie en realiteit. Het creëert een sfeer die een moment van contemplatie en vertraging teweegbrengt.

Alexia Struye (° 1977) behaalde in 2001 een masterdiploma in plastische kunsten aan de Ecole de Recherche Graphique (Brussel). Pas in 2017 begon ze te werken als kunstenaar na een carrière in Human Ressources. Alexia woont in Antwerpen met haar gezin.

Antwerpen