Ann Raphaëlle Vervoenen

Ann Raphaëlle Vervoenen

Na mijn jaren in de Academie van Beeldende (toen nog Schone) Kunsten in Aalst ben ik naar Gent getrokken en heb daar mijn Master in Monumentale Kunsten behaald in Sint Lucas. Door de jaren heen ben ik blijven tekenen en schilderen. Via een jaartje Beeldhouwkunst in de Academie heb ik keramiek ontdekt. Het letterlijke ‘aarden’ met de klei en vertragen, omdat klei zijn eigen tijd neemt, heeft mij rust en balans gebracht tegenover de gejaagdheid van onze maatschappij.

Mijn thema’s zijn de natuur en daartegenover de milieuvervuiling. De schoonheid van de natuur, zoals we ze moeten koesteren en wat de mensheid teweeg gebracht heeft. Via schilderkunst, assemblages, mixed media.

Vanuit de keramiek gebruik ik het gedeukte, weggeworpen blikje als icoon, als herkenbaar afval-beeld. Ik stel mij de vraag hoe dit beeldend, zoekend uit te werken.

Verschillende kernwoorden:

Luxe, overconsumptie, natuur, plastic soup, Porselein/luxe blikje <->wegwerp roadkill blikje. Gedeukt, gescheurd, verweerd, geoxideerd, verroest, laten roesten, laten verweren. Afdrukken, doordrukken, stapelen, assembleren. Texturen, contrasten,…

ann.vervoenen@gmail.com