Gunther Cazn Baeyens

Gunther Cazn Baeyens

Cazn, ook gunther baeyens genaamd,

Gunther…krabbelde op een bepaald niveau van in de kleutertijd naar de pubertijd op muren en andere dingen.

Hij werd door een leraar in het lager ontdekt voor zijn tekenvaardigheid, en scoorde goed ook.

Op middelbare leeftijd volgde hij kunsthumaniora en vrije kunstambachten in Gent en Antwerpen op de Stedelijke Secundaire Kunstacademie en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Waardoor zijn gave die hij van zijn grootvaders geërfd heeft bijgeschaafd werd. Ook het ruimtelijk inzicht, kleurenstudie, anatomie, kunstgeschiedenis, architectuur, materieel en vormstudie…gaven hem een boost tot wat hij nu geworden is!

In die evolutie leerde hij graffiti, een street-art onderdeel die nu goed zijn vorm neemt in de kunstwereld. Tot op heden krabbelt hij nog steeds op muren, canvassen, panelen, voertuigen, voor privé en/of commerciele doeleinden. En dit met het idee van graffiti...en mixed-media. Niet enkel huiskamermuren maar kale muren op straat tovert hij om in een kunstwerk.

Cazn is een van de bekendste graffiti-artiesten van belgie en geniet internationale bekendheid. De ervaren kunstenaar wil met zijn werken een ander facet van de graffitiwereld belichten; het legale en het kunstzinnige, ver vergeven boven banale vandalenstreken in het straatbeeld.

Van ordinaire straat-graffiti naar hedendaags futurisme. Strakke architecturale design en realistische beelden met een persoonlijke toets.. Hij laat ook van zijn kunsten gebruik maken om verfraaiingen, decoraties op festivals of scholen aan te brengen.

CAZN…is de naam, en inderdaad steeds op zoek naar personen, organisaties die interesse hebben in iets dergelijks. Of dan toch net dat ietsje meer die u zoekt!

9230 Wetteren