Herbert Reymer

Herbert Reymer

Herbert (België, 9 mei 1956) groeide op en leefde in Antwerpen tot 1987. Sindsdien woont hij in Kalmthout. Hij volgde in zijn jonge jaren een hogeschoolopleiding Keramiek aan St-Lucas Gent (Marnix Hoys), aangevuld met een jaar beeldhouwen aan de Academie van Antwerpen.

Nadien was hij free-lance docent Beeldende Expressie tot eind jaren tachtig. In 1983 richtte hij met een aantal medestanders De Beweeging vzw op. Vanaf dan was hij directeur van dit productiehuis en festival voor nieuwe dans en nieuwe mime te Antwerpen.

Van 2001 tot 2016, doceerde hij o.a. verschillende  kunstzinnige vakken  aan de Middelbare Steinerschool De Es te Antwerpen-Berchem. In die periode volgde hij ook enkele jaren een tekenopleiding aan St-Lucas Kapellen (Carla Ferilli). Tussen 2010 en 2016 nam hij geregeld deel aan workshops beeldend werken en kunst & karma  georganiseerd door ArtObe in Lille (Jaak Hillen).

In november/december 2018 nam Herbert Reymer voor het eerst deel aan een groepstentoonstelling bij StuArtloft,  Antwerpen