Jaco De Maesschalck

Jaco De Maesschalck

Ik ben al meer dan vijf jaar intensief werkzaam als illustrator/schilder en heb al verschillende tentoonstellingen gehouden in Sint-Niklaas en Gent (o.a. in De Foyer in Sint-Niklaas en de Zebrastraat in Gent). Enkele technieken die ik hanteer zijn potloden, kleurpotloden, acryl en collage. Ik vind de techniek echter ondergeschikt aan de compositie. Alles draait om een sterk beeld maken. Meer inhoudelijk zijn dromen en het onderbewuste een katalysator en op dat vlak ben ik beïnvloed door de Romantiek en het Surrealisme. Ik kan snel en gevat op de actualiteit reageren. Politiek, maatschappij, milieu,... zijn enkele onderwerpen in mijn werk. Wat er in me opkomt, komt er ook uit. Ik maak geen gebruik van filters.

Ik schenk veel aandacht aan compositie en kadrering. De nadruk ligt sterk op het manuele werkproces. Ik bekijk het abstracte en het figuratieve niet als twee aparte werelden.

Als ik geen inspiratie heb kan het helend zijn om weg te gaan van mijn werkplek en te leven. Ideeën kunnen zich overal aanbieden.

Mijn werk is wie ik ben. Het is alles of niets en het zorgt er voor dat ik niet gek word.

contact: 0477 07 39 22/jacodm@gmail.com

9100 Sint-Niklaas