Jozef Beyls

Jozef Beyls

°Kortrijk 1956.Het fenomeen fotografie heeft Jozef altijd geboeid waardoor hij zich, na zijn opleiding elektronica, inschreef aan het KASK in Gent. In deze periode was hij ook actief in het amateurtheater. Bij Teaterpunt - Zulte nam hij de taken als belichting, geluid, DTP en Special Effects voor zijn rekening. In 1994 schreef en regisseerde hij een muzikale theaterbewerking op Ravel’s orkestversie  “Schilderijen tentoonstelling” van Modest Moessorgski. In 2009 heeft Jozef het theater verlaten en andere horizonten opgezocht.

In 2012 begon hij met een opleiding Keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Oorspronkelijk startte hij in Oudenaarde maar sinds zijn verhuis in 2016 naar Limburg studeerde Jozef verder aan de  Academie van Mol, waar hij in 2019 afstudeerde in de specialisatie graad. 
Jozef heeft veel belangstelling voor Japanse en Koreaanse keramiek. De cilindervorm is zijn uitgangspunt voor het maken van zijn objecten. Daarnaast snijdt hij ook theekommen die geïnspireerd zijn op de Chawan. De soberheid spreekt hem er aan.
​Jozef maakt zijn glazuren aan met grondstoffen verzamelt aan zee en in de natuur. Plaatsen zoals Herbeumont, de kusten van Cap Blanc Nez, Bretagne en Salin de Giraud en zijn voor hem goudmijnen.
Jozef houdt van experimenteren zowel met glazuren als met verschillende stooktechnieken. Daarbij tracht hij steeds grenzen te verleggen.

​Momenteel is hij als secretaris en bestuurslid verbonden aan Kunstkring Kosmos in Lommel.

3920 Lommel