Lies Bulteel

Lies Bulteel

Mijn eerste potje draaide ik toen ik acht was. Die ervaring is me altijd bijgebleven, want dat potje heb ik nog steeds. Toen ik zwanger was van mijn zoontje besliste ik om potten te leren draaien en in 2010 ging ik oefenen in de Abdij van Tongerlo. Maar er was honger naar meer.

Ik startte in september 2013 aan de Academie van Heist-op-den-Berg. Daar ging een nieuwe wereld voor me open. Keramiek bleek een heel ruim begrip en is veel meer dan alleen potten draaien. 
In mijn eerste jaar academie ontstond mijn liefde voor duimpotjes. De natuurlijke, organische vormen die je daarmee creëert geven elk kommetje zijn eigenheid. 
Porselein ontdekte ik in mijn tweede jaar academie. Heerlijk om die zachte, pure kleisoort tussen mijn vingers te voelen draaien, en zo zacht moet het ook gehanteerd worden.

Met de aanmoediging van mijn leraar en de ondersteuning van mijn man, nam ik de stap om voltijds met klei te werken in 2016. En ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat een avontuur …

In 2021 studeer ik af aan de academie van Heist-op-den-Berg na een opleiding en specialisatie in keramiek.

Ik hou zowel van functionele als artistieke keramiek.
Exclusieve gebruiksvoorwerpen en kunstzinnige expressies lopen esthetisch in elkaar over. Een doorgedreven technisch en vormelijk onderzoek zijn een constante in mijn persoonlijke werk.
Onlangs combineerde ik klei draaien met dans tijdens het kunstproject Stormloop.

Je vindt mijn atelier op Hoogton 53 in Noorderwijk.
In dit gezellig huisje is er plaats voor professionele workshops en kan men originele cadeau’s vinden. Zowel de particuliere klant, winkels, restaurants en B&B’s in België en het buitenland (Tenerife en Moskou) vinden hun weg naar Lies Bulteel Keramiek voor kwalitatieve keramiek.

Elk stuk is 100% handwerk en met passie gemaakt…

2200 Herentals