Ludo de Kort

Ludo de Kort

Ludo de Kort (Turnhout, 1966) is pas na zijn legerdienst écht liefde voor kunst gaan ontdekken én ervaren.

In eerste instantie als voorzichtige en onderzoekende toeschouwer van kunstenaars en hun werk. Later, al zou dat nog vijftien jaar duren, zette hij zelf de stap naar het creëren. 

Hij schreef zich in voor de richting Fotokunst aan het Deeltijds Kunstonderwijs in Hoogstraten (IKO - De Kunstacademie). De Kort: “In de vijf jaar die volgde, leerde ik daar écht opnieuw kijken, maar vooral ook meer zien”. In 2008 sloot hij die opleiding af als laureaat met het project “Mevrouw Verona daalt de heuvel af”, naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst.

In 2010 startte hij, opnieuw in het Deeltijds Kunstonderwijs in Hoogstraten, aan de richting Vrije Grafiek. De Kort: “Daar begon ik al in de eerste weken met het opzoeken van het grensgebied tussen Fotokunst en Vrije Grafiek”.

Met zijn afstudeerproject “Black Volume” werd hij in het schooljaar 2014-2015 ook in die richting laureaat. Uiteindelijk werkte hij daarna nog twee jaar door aan de verdieping van dit project.

Bij het maken van nieuw werk voelt Ludo de Kort zich niet gebonden aan een specifieke kunstdiscipline. Het concept is voor hem altijd leidend. Pas daarna volgt de keuze voor de te gebruiken technieken.