Ludwig Schack

Ludwig Schack

In het figuratieve werk van Ludwig Schack staat de mens, alleen of in groep,  altijd centraal. Een getekende mens verschijnt, naakt in al zijn gelaagdheid. De abstracte elementen die vaak opduiken in Schacks werken  verwijzen naar dieper liggende, ongekende en verborgen emoties . Elk werk wil de toeschouwer vatten in de intensiteit van het moment.

Waar de figuratie plaats maakt voor het abstracte teken, nu eens minimaal, dan weer met een uitbundig palet, wordt de kijker nog meer uitgedaagd als betekenisgever.

Ludwig Schack (°1961) werd gevormd in de Kunstacademie van Aalst bij Luc De Roeck en werkte nadien in het Atelier voor Beeldende Kunsten in Dilbeek onder de leiding van Nadia Vermeulen.

Ludwig werkt met houtskool, pastel en acryl op karton of doek. Hij woont en werkt in Hofstade bij Aalst.

Van 2008 tot nu nam hij deel aan groepstentoonstellingen in Vlassenbroek, Dilbeek, Denderleeuw, Buggenhout, Lebbeke, Meise, Deinze,  De Haan,  Aalst en Gent.

In 2008 stelde hij tentoon bij Dexia-Brussel en in 2009 en 2011 waren er de solotentoonstellingen ‘Intens’ en ‘houvast’ in ’t Kasteeltje in Denderleeuw.

In 2016 was er samen met Peter Spitaels opnieuw ‘Intens’ in Kasteel La Motte in Dilbeek.

De solo ‘Beeldspraak’ liep in Aalst en voor ‘Kunst In het Dorp’ (Bellingen) werd ‘Wrapped’ voorgesteld.

Bij een solo-expo in Beersel (2019) kon het publiek voor het eerst kennismaken met zijn abstract werk.

Het werk van Schack kreeg een eervolle vermelding bij de tweejaarlijkse Prijs voor Schilderkunst  2012 van Meise.

contact   0473 43 22 36

ludwig.schack@hvda.be 

9308 Hofstade