Maarten De Naeyer

Maarten De Naeyer

De abstract grafische werken van Maarten De Naeyer (geboren 1992 in Leuven, woont en werkt in Leuven) zijn ontstaan uit een constant experimenteren met vormen en texturen. Na het behalen van zijn master Grafisch Ontwerp in 2015 ontwikkelde Maarten zijn eigen unieke werkwijze door te experimenteren in zijn atelier.

Uitgepuurde vormspanning door geometrische en organische vormen die op elkaar inwerken in een omgeving van uiteenlopende texturen zijn de rode draad doorheen het werk. Een ander zeer kenmerkend gegeven is het haast uitsluitend gebruik van zwart én wit, dit om de puurheid van vormen te behouden en de negatieve witruimte in dialoog te laten gaan met de compositie. Door het gebruik van suggestieve titels wordt de kijker aan het denken gezet.

Geïnspireerd door lino-snedes snijdt hij abstracte composities uit textuurrijk materiaal om deze vervolgens met behulp van drukkersinkt over te brengen op een uitgekozen materiaal. Door het handmatig aandrukken van deze stencils ontstaan er interessante en uiterst toevallige texturen. Toeval en experiment spelen een grote rol in het creëeren van de werken wat het proces interessant maakt. Deze techniek ontwikkelde hij uit de nood om te ontsnappen aan de digitale wereld waar hij zich als grafisch ontwerper dagdagelijks in bevindt.