Magda Vanhoegaerden

Magda Vanhoegaerden

Van jongsaf was ik geïnteresseerd in tekenen van paarden met grafiet. In de loop der jaren heb Ik deelgenomen aan een aantal kortere en langere cursussen (gemeentelijke tekenacademie) tekenen met houtskool, pastel, maar je kan vooral stellen dat ik autodidact ben.
Mijn interesse is vooral gegroeid in het tekenen van PORTRETTEN van mensen, dieren in pastel. 

Aan de hand van eigen fotomateriaal teken ik op vraag jou of een vriend of een lievelingsdier. 
De ziel en het karakter van jouw dierbare laten spreken door de ogen... die ene blik van herkenning kunnen weergeven in een portret, dan is de tekening geslaagd.
Dan verdient dit artistiek werk een bijzonder plaatsje in je huis en in je hart.
 
Een pasteltekening maken kan best een groot aantal uren in beslag nemen en is arbeidsintensief, daarom schilder ik eveneens met het medium vloeibare bijenwas (Encaustic Art). Dit snelle medium geeft in no time altijd een mooi resultaat omdat het een schildertechniek is vanuit het onderbewuste. Deze intuitieve schildermethode werkt zeer ontspannend en bevrijdend.
Bij interesse kan je altijd reserveren voor een workshop via mijn website om kennis te maken met deze bijzondere en toch zeer eenvoudig aan te leren techniek.
Naast grotere werken in bijenwas kan je ook kleinere wenskaarten op basis van deze techniek maken, evenals andere wenskaarten op basis van mixed media.
In mijn atelier vind je al het benodigde materiaal van snijmachines tot hotplate en encaustic ijzers, verven, papier... 

Mijn ingelijste werken kan je bekijken in mijn atelier in Kortenberg of je kan er een workshop bijenwasschilderen volgen of even experimenteren met bijenwas. Dit kan je ook tijdens de volgende evenementen:

Tentoonstelling pastelwerken en demo/workshop bijenwasschilderen :
- in juni tijdens Parkfeesten Sterrebeek
- in mei Rijckenberghoeve te Erps-Kwerps/ 
- in oktober tijdens hobbydagen in Kortenberg/
- op kerstmarkt in Everberg/
- vogeltentoonstelling/hobbydagen in oktober in Everberg. 
- kunsttoer in Oud-Heverlee (onder voorbehoud ivm Corona)

Meer info met concrete data en locatie worden bijgehouden op mijn persoonlijke website  www.magdavanhoegaerden.com (onder 'evenementen/kalender')
of via rechtstreekse link
op https://www.magdavanhoegaerden.com/evenementen-kalender

3070 Kortenberg