Marc Goddefroy

Marc Goddefroy

Over beeldende kunst, mijzelf en proposities

Ik volgde een grafische opleiding in het secundair onderwijs en studeerde schilderkunst in het atelier van Dan Van Severen in het hoger kunstonderwijs. Naast kunstenaar werkte ik als restaurateur van pleisterwerk en muurschilderingen, was leraar grafische vakken en had verschillende coördinerende en een directiefunctie in het grafisch- en het kunstonderwijs (beeldende kunsten en podiumkunsten). In september 2016 besliste ik om mij volledig aan mijn artistiek werk te wijden binnen de context van mijn fictief glokaal bedrijf "Dromen en gedachten" dat zowel regionaal als kosmopolitisch actief is.

In november 2019, na een twintigtal "propositie"-werken wijzigde de naam van mijn bedrijf in "Kunst en proposities, dromen en gedachten" of "Art and propositions, dreams and thoughts”.

Proposities: beeldende expressies waarbij sommige  of alle elementen (structuur, kleur, formaat, verhoudingen, materiaal, ...) als éénzelfde propostie is één of meerdere werken geformuleerd worden. Niet noodzakelijk is er een sleutelwerk als vertrekpunt voor de verschillende declaraties.

marc.goddefroy@telenet.be