Martine Cuyvers

Martine Cuyvers

Tijdens het schilderen is mijn motto: 'waar geen wil is, is een weg'.  Het doek dicteert en de hand volgt,  verstand op nul.   En dat lukt niet altijd.  Muziek helpt,  Klara of een eindeloze herhaling van 1 symfonie.  Zo hoop ik ooit te komen tot een serie 'the Russians' en 'the Americans', zonder een nieuwe koude oorlog te veroorzaken.

Schilderen is loslaten en geduldig zijn.  Tot het doek iets vertelt, iets in je beroert. 

Acryl geeft de mogelijkheid om te schilderen zoals de boedhisten mandala's in het zand tekenen.  Laag na laag, tot ik de boodschap begrijp. 

Ik dank Rita Bellens en Alice van Dael voor hun boeiende lessen en de gedreven overdracht van hun kennis. Dankzij Rita maakte ik opnieuw contact met het intuïtieve, Alice leerde me veel technieken aan, genoeg om nadien zelf verder te experimenteren en mijn eigen beeldtaal te ontwikkelen.   Sopraan Martine Reyners maakte met haar lessen stembevrijding meer los dan alleen mijn stem.  Zij hielp me verbinding te maken met hemel en aarde, een ervaring die je kan beleven tijdens het zingen, en ook tijdens het schilderen. Mijn stem uit zich nu op het doek.

Kunst en cultuur nemen een belangrijke plaats in mijn leven in.   Naast mijn activiteiten in mijn schildersatelier ben ik zakelijk directeur van het operafestival Alden Biesen Zomeropera te Bilzen.

26/9/2020 t.e.m. 4/10/2020:  deelname aan Open Ateliers Antwerpen, overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Waalsekaai. http://www.openateliers.be/

UITGESTELD 25/11/2020 t.e.m. 29/11/2020: solotentoonstelling in Galerij Arttilia, Mortsel, https://arttilia.be/

2018 Antwerpen