Patrick Teck

Patrick Teck

Reeds  vanaf de kleuterklas bleek Patrick een natuurtalent te zijn, met alles wat met verf, potlood en kleuren te maken heeft. Een gegeven dat hijzelf omschrijft als, tegelijk een vloek en een zegen, een dualiteit die we ook in zijn creaties steeds terugvinden.

Mede door middel van zijn studies ; HSTO Publiciteitstekenen (1983-1987) te SITO Mechelen; tekenschool Eleanore van Hoeck (1985-1987 te Puurs); Weekendatelier olieverf (2000-2014) aan de Stedelijke academie voor Schone kunsten Mechelen bij leraren Ann Nouwen en Stefan Annerel, werden deze gaven verder ontwikkeld.

In zijn werken gunt Patrick ons een blik, in een Lovecraftiaans universum. Geïnspireerd door Zijn eigen nachtmerries, die bevolkt zijn met insectenachtige wezens waarvan velen reeds miljoenen jaren niet wezenlijk veranderd zijn qua fysische vorm en zodoende een perfectie bereikt hebben Engelen voor de ene, demonen voor anderen, rauwe wreedheid en sensitieve tederheid, Inferno en. Het is alsof de kunstenaar, met zijn werken de toeschouwers wil confronteren met de vraag, wie nu de titel “koningen van de schepping” verdiend. De kunstenaar vertaald dit tot een zinderend haast gotisch Phaëton. Qua techniek kiest Patrick resoluut voor olieverf. Hij omhelst hiermee liefdevol de technieken van de Primitieven gecombineerd met hedendaagse materialen, resulterend tot een uniek, persoonlijk geheel.