piet sileghem

piet sileghem

Van vorming ben ik ingenieur-architect… een benaming die iets tegenstrijdigs in zich draagt of juist niet : techniek en creativiteit samen gebracht.  Ambacht en inspiratie, kunde en zien, tijd vinden om het te leren en tijd zoeken om het uit te drukken…..Ook dat vind je terug in veel kunstvormen maar zeker in grafiek. Uitdrukken.. dan wel letterlijk en figuurlijk tegelijkertijd.

Grafiek laat mij toe beeldend dingen uit te drukken op een manier die ik moeilijk anders kan bereiken.  En de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt. Ik experimenteer graag met diverse technieken en dit maakt het voor mij uitdagend :  grenzen vervagen, vindsels laten dingen opleven. Bovendien heb ik ondervonden dat je met de meest eenvoudige materialen en middelen grafisch werk kan creëren, een bijkomende uitdaging.

Thema’s zijn er genoeg voorhanden, maar ik vind mijn inspiratie voornamelijk in twee onderwerpen : in natuur en mensenkoppen, of de combinatie van beiden, soms letterlijk. Verbindende kenmerken in mijn werk zijn structuur en textuur, dankbare ingrediënten om te gebruiken in grafiek. Het leidt soms tot ongewilde barok of pure abstractie…

Zie wat je wil zien…zie wat je kan zien.

8550 Zwevegem