Sien Godderis

Sien Godderis

Sien Godderis haar 3D-werk en verhalende opstellingen vertrekken vanuit een basis van klei, gips, cement en interessant gebruiksmateriaal. Zij werkt zowel in een organische als in een geometrische vormentaal. Een tweede blik toont echter een onderliggende, herkenbare figuratieve vormgeving. Het werk is gevormd vanuit een traditionele basis, maar het overstijgt dit door een boeiende vormgeving en onverwachte textuur.

'Ik speel met vorm en kleur, geeft intuitief een gelaagde betekenis aan de composities en vorm zo een karakteristiek herkenbare beeldentaal.

Resultaat zijn sculpturen en installaties in klein formaat, waarbij gevoelsmatig kleurgebruik, transparantie en gelaagdheid de grote vertrekpunten blijven.
Er wordt een doorkijk gecreëerd naar de niet- zichtbare, doch aanwezige en soms noodzakelijke bouwelementen. Materialen als plastic en gebruikte filterdoeken vormen lagen met gips, afdrukken in rubber en transparante lijmen.

De associatie met de dieper gelegen lagen van ons bewustzijn is hier niet ver te zoeken. De opbouw van de werken alludeert op de gelaagdheid van ons wezen. Hoeveel geven we van onszelf weer aan anderen, wat blijft er ondergronds?'

www.siengodderis.com
www.stdio-rook.com

9800 Meigem