Tina Stynen

Tina Stynen

Ik ben autodidact en maak prints ‘in (beperkte) oplage’, hetzij digitaal grafisch werk, hetzij prints van originele grafische gouaches of papieren collages (al dan niet digitaal bewerkt), hetzij fotografie. Mijn werk is abstract, meestal zeer geometrisch – al dan niet in combinatie met gebogen lijnen – en met een spectrum van grijswaarden en/of een uitbundig kleurenschema, vaak in combinatie met zwart|wit.

Inzake kleuren- en vormentaal ben ik schatplichtig aan Johannes Itten (met zijn ideeën over compositie en kleur, zijn invloedrijk werk over kleurenleer en zijn kleurencirkel), Josef Albers (met zijn studie over de interactie van kleuren en structurele constellaties), Wassily Kandinsky (met zijn theorie over de verhouding punt|lijn|vlak) en Paul Klee (ook een autodidact, met zijn zeer individuele stijl en kleurgebruik). In het algemeen ben ik sterk beïnvloed door de plastische kunsten van het Bauhaus en erg geïnspireerd door architectuur: veel van mijn plastisch werk vertoont architecturale invloeden.

Daarnaast hou ik me bezig met fotografie. Ik gebruik het medium fotografie hoofdzakelijk voor het creëren van digitale composities. Ik fotografeer mijn gouachewerken en potlood- of inktschetsen en bewerk die vervolgens met digitale tekenprogramma’s. Dat varieert van retoucheren, digitaal inkleuren en bijtekenen tot het maken en verder bewerken van digitale collages op basis van flarden foto’s.

3300 Tienen