uko post

uko post

Uko ( Uilke ) Post (Meppel1954) is een Nederlands/Belgische kunstschilder die gerekend wordt tot de Noordelijk Realisten, ofwel de Onafhankelijken.

 

Uko Post volgde vanaf 1972 tot 1978 zijn opleiding voor het vrije kunstenaarschap aan de Academie Minerva in Groningen. Docenten waren Piet PijnGeert MeyerDiederik KraaijpoelWout Muller en Ger Siks.

In 1994 heeft hij Nederland verlaten om zich te vestigen in het Eifel-gebied bij Sankt Vith, op de grens van Duitsland en België.

 

Uko Post maakt vooral olieverfschilderijen in realistische stijl, melancholisch van sfeer, verwant aan het magisch realisme. Zijn thema's zijn veelal vanitas, leegte, vergankelijkheid, thema's waarmee alle mensen te maken hebben en waarmee ze zich, volgens de schilder, moeilijk kunnen verzoenen. Post heeft geregeld tentoonstellingen in Nederland, België en Duitsland.

Werken van Uko Post zijn opgenomen in collecties van DSM Sittard (Ned.), Waterleidingmaatschappij Zuid-Limburg (Ned.) en particuliere collecties in de Verenigde Staten, Nederland, België en Duitsland (o.a. collectie Dogan, Schönecken).

4780 Sankt-Vith