5 tips om je profiel beter te maken

Hoe haal je alles uit je profiel? Deze bondige tips zetten je op weg.

1. Let’s get personal

Met een volledig ingevuld profiel, leren anderen je sneller kennen. Daarom is het belangrijk om enkele persoonlijke gegevens toe te voegen aan je profiel. Een profielfoto zorgt voor een eerste kennismaking, vergeet die zeker niet. Vergeet daarnaast je woonplaats niet in te vullen. Op die manier kom je in het zoekoverzicht van organisatoren, die Beeld bezoeken omdat ze een geschikte kunstenaar in een bepaalde regio zoeken. Wil je contacten leggen via Beeld? Dan kun je ook je mailadres toevoegen aan je kunstenaarspagina. Langs die weg kunnen andere kunstenaars of organisatoren je snel bereiken. Door je favoriete technieken mee te geven, krijg je een gepersonaliseerd overzicht van werken te zien dat aansluit bij jouw interesse. En je geboortejaar? Dat is voor ons belangrijke informatie om het platform blijvend bij te schaven.

2. Kill your darlings

We zien graag wat je maakt. Zorg daarom dat het in één oogopslag duidelijk is waarmee je bezig bent. Het motto dat je kan helpen bij het selecteren van je werk? Less is more.  
Onze ultieme tip: denk na over welk verhaal je wil vertellen. Wil je een variatie aan werken tonen? Of liever gericht een bepaalde reeks in de kijker zetten? Dat bepaal je zelf.  
Wist je dat je ook werken kan verbergen? Zo kan je regelmatig de werken die je toont wisselen, zonder ze te verwijderen. Wil je een werk even liever niet tonen? Dan hoef je het niet te verwijderen. Onder het item Veelgestelde vragen lees je hoe je werk op je profiel (tijdelijk) verborgen zet voor bezoekers. 
Op Beeld kun je ook jouw website, Instagram- en/of Facebook-pagina toevoegen. Zo verwijs je geïnteresseerde bezoekers door naar je voorstudies, een blik achter de schermen of een website met volledig overzicht van je werk.

3. Hou het kort

Een beeld vertelt meer dan duizend woorden. Maar om toch het tegendeel te bewijzen: geïnteresseerde bezoekers hechten wel degelijk waarde aan een tekst. Als je niet goed weet waar te beginnen: start alvast met een korte bio. Het geeft je de kans om jezelf voor te stellen en je werk toe te lichten. Wie ben je? Waarmee ben je bezig? Wat typeert jouw als kunstenaar en wat doet jouw werk eruit springen? Kies hierbij bijvoorbeeld voor een inspirerende quote of een fragment waarin anderen je werk(proces) beschrijven, en zorg daarmee voor een frisse kunstenaarspagina. Op Beeld kun je naast je korte bio ook een uitgebreidere tekst toevoegen, waarin je nog extra informatie kan opnemen. Daaraan kun een opsomming van jouw belangrijkste expo’s of opleidingen toevoegen.

4. Breng je werk goed in beeld

Je weet niet goed hoe je je werk in beeld brengt? Raadpleeg dan zeker de online publicatie ‘Hoe fotografeer ik mijn werk’ op Kunstwerkt. Tips over een mooie belichting, goede achtergrond en interessante cadrage brengen je stap per stap bij de foto die je werk verdient.

5. Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je regelmatig inspiratie ontvangen, op de hoogte blijven van nieuwe open calls of een fijne selectie beelden ontdekken die curatoren opvielen? 
Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.