Kunstenaar

Dorothé IJsseldijk

Dorothé IJsseldijk

Nederland

Expositie "Yarn Connection" in High Five Art Galerie, 7 juli - 25 augustus 2024
Zie voor meer info op www.highfiveart.nl. Dorothé is aanwezig tijdens de opening en in het weekend van 10-11 aug.

Dorothé IJsseldijk (1964), woonachtig in Breda, studeerde af aan de Universiteit van Heerlen en Nijmegen in Nederland in de richting pastoraal theologie met als differentiatie feministische theologie. In 1998 begon haar pastorale loopbaan en sinds 2006 is ze pastor-teamleider in het Annahuis, een het inloop-buurthuis in Breda.

Zoekend naar een aanvulling en verdieping van haar werk is Dorothé vanaf 2013 op creatieve ontdekkingstocht. Ze volgde teken- en schilderles bij Melanie van Dorp. Daarna ontdekte ze het vilten bij Marianne Mol. Een passie kwam aan het licht en smaakt naar meer. In juni 2023 studeerde Dorothé af aan de Genkse Academie voor Beeldende Kunst, in de richting Textiele Beeldende Kunst. Ze studeert daar nu verder voor de specialisatiegraad.

“De ervaring met kleur, textuur en het zachte van textiel is intens en maakt me blij. Werken met draad, stof, wol en vilt heeft een vertragende werking en nodigt uit tot reflectie. Het helpt me om met zorgvuldige aandacht mensen in kwetsbare posities te ontmoeten, die mij weer inspireren tot het verbeelden van zingevende thema’s in mijn werk”. 

Juryrapport juni 2023:
"De jury looft je ver-'licht'-ende werk. Je maatschappelijke en diep-menselijke betrokkenheid en actie zijn voelbaar en sereen verbeeld. Techniek en materiaal worden uitgezocht en gekozen in functie van doel en maximale zeggingskracht. Blijf vanuit je innerlijk en de Geest verder de weg van verbinding en verbeelding verder voeden, kwetsbaar, subtiel en zuiver."