Kunstenaar

Met mijn schilderijen wil ik mijn herinneringen vastleggen. Ik ben steeds op zoek naar interessante kleuren en kleurcombinaties. De invloed die kleuren op elkaar hebben blijven mij boeien en verrassen. Op een suggestieve manier schilder ik situaties en scènes die heel vertrouwd lijken. Omdat de figuren die de schilderijen bevolken onherkenbaar en dus anoniem zijn, worden deze scènes als een template voor een gedeelde herinnering of herkenning aangeboden aan de kijker.

Onder het dak van mijn thuis huist een atelier waar kamerplanten, schilderijen en verf domineren. Een ruimte die steeds meer vorm en vulling krijgt. Een vloer die steeds meer sporen van noeste arbeid toont. Een collectie werken die steeds groter wordt en mijn verhaal vertelt.

Wanneer ik onderweg ben documenteer ik locaties en situaties met mijn gsm. Terug thuis ga ik dan op zoek naar een interessante compositie of een boeiend vlak- en lijnenspel, een klein detail. Met slechts enkele kleuren of tinten probeer ik een herkenbaar beeld te maken. Een bevroren scène, een stille getuigenis, een gedempte wereld.