Kunstenaar

Patriez Art

Patriez Art

2490 Balen

In het verleden autodidact portretschilder... maar de laatste jaren sinds eind 2018 uitsluitend intuïtief werkend in mixed media, gelaagd met een abstract expressief, speels (en vaak symbolisch) karakter..

''For me, it's about being on the road and after every turn to wonder again, without knowing where the journey is going.. a journey guided by my artmaking.''

Als klein kind had ik altijd een tekenblok en pen bij me als ik met mijn ouders op bezoek moest... en zat ik het liefst rustig mensen te observeren, te tekenen en ondertussen stiekem te luisteren naar de gesprekken van de volwassenen;-) Maar welke materialen ik als kind ook in handen kreeg, ik maakte er altijd mijn eigen unieke creaties mee... met klei, deeg, hout, stof, organische materialen uit de tuin, met verf, papier, karton, garen en wat al niet meer. Wat tekenen betreft, ging mijn interesse van jongs af aan uit naar het tekenen van fantasiefiguren, mensen en vooral gezichten. Later heb ik als autodidact het tekenen en schilderen van portretten te gelde gemaakt. Na zo'n 30 jaar portretten (met een ziel) getekend en geschilderd te hebben voor mensen, die altijd zeer dankbaar werden ontvangen, begon ik steeds meer intuïtief abstract te schilderen, wat ik als een bevrijding ervoer, en besloot me daarop te richten. Na 8 jaar uit beeld te zijn geweest door heftige omstandigheden in mijn persoonlijke leven en alles achter me te hebben gelaten, ook mijn verleden als portretschilder, begon ik mezelf opnieuw uit te vinden en herinnerde ik mezelf aan wat ik als kind het liefste deed... tekenen op papier met pen, potlood of krijt... en dat ben ik weer gaan doen... 'back to basics' en van daaruit verder.. wat zich ook weerspiegelde in mijn dagelijks leven omdat er geen verplichtingen en afleidingen meer waren. Ik had niets meer te verliezen:-) Dat luidde voor mij een nieuwe periode in die eind 2018 begon, waarin het creatieproces voor mij voorop staat (in plaats van het eindresultaat dat belangrijk is bij portretschilderen)... een proces waarin ik me laat leiden door mijn intuïtie, door de verschillende materialen, door het gevoel van vrijheid, speelsheid en experimenteren. Het is een proces van loslaten van het oude (en mijn oude manier van werken)... blijven volgen waar ik blij van word, de kritische stem in mijn hoofd zoveel mogelijk negerend... en weer open staan voor het kind in mij dat onbevooroordeeld, speels en spontaan is. Het eindresultaat dient mij het gevoel te geven van verwondering, speelsheid, vrijheid.. en met vaak een diepere betekenis. Na in het verleden tot 2012 regelmatig mijn werk geëxposeerd te hebben en altijd een website te hebben gehad... ben ik in 2020 opnieuw begonnen om mijn nieuwe werk op verschillende sites en sociale media naar buiten te brengen om zo een nieuwe beweging op gang te brengen met mijn werk, om anderen te inspireren en zelf geïnspireerd te blijven..