Kunstenaar

Sky++ Hoorne

Sky++ Hoorne

8470 Snaaskerke

Mijn werk is sterk levensfilosofisch geรฏnspireerd ("contexting/actieve context" (lang essay)), met een hang naar levendigheid, beweging en "inscendentie" i.p.v. transcendentie: ik tracht in alle technieken die ik exploreer om de afstand weg te werken tussen de kijker en het onderwerp, om de toeschouwer uit te nodigen *in* het beeld of het verbeelde te stappen en ermee in verbinding te gaan als levend, denkend en voelend wezen.
๐ŸŒ€โ˜€โ˜

Wat ik doe staat veelal haaks op wat gangbaar is in hedendaagse kunst.ย 
Geen vervreemding, navelstaarderige fantasiewereld, statische fotoverwerking of vrijblijvende abstractie.ย 
Geen intellectueel afstand nemen, associatief denken of spiritueel overstijgen wordt beoogd maar volle inleving, zoals bij rauwe muziek, een levendig stripverhaal of een boeiende (teken)film. Hier en daar met humor.
Goed kijken, bevragen, zichzelf openstellen, het beleven en innerlijk creรซren van tijd en ruimte zijn primordiaal.ย 
Er wordt gespeeld met clichรฉs, met polariteiten, met grenzen van genres en mediums, om terug dichter bij de woelige wereld in onszelf en rondom te komen - de preverbale, prereflexieve werkelijkheid die voorafgaat aan de realiteit die we elk recreรซren van moment tot moment.
(realiteit = de opgedeelde wereld der dingen en gedachten; holoflux = het stromende, veranderende geheel waaruit onze realiteit wordt gedestilleerd en gefilterd)
๐Ÿ‘โœโค
Enkele basisprincipes van deze inscendente kunst: als kunstenaar รฉรฉn zijn/worden met het onderwerp en het aanspreken van de primaire verbeelding, met een gezonde minachting van de fotografische blik en lineair perspectief.
๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป, ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐˜, ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ-๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ป.
Elke gehanteerde stijl is ondergeschikt aan de vrijheid van het observeren en creรซren en laat toe andere aspecten te belichten van de wereld in beweging.

#inscendentie #contexting #forografie #davidbohm #holoflux #holomovement