Kunstenaar

Wesley Haex

Wesley Haex

  • Belguim (Limburg)
  • '96

De werken van kunstenaar Wesley Haex zijn een mengeling van expressionisme, surrealisme, abstracte kunst en outsider art. Hij is gefocust op schilderijen en sculpturen. Er is een polychroom fel kleurenpalet en vele prints gesneden uit linoleum in zijn praktijk.

Het hoofdconcept is dat hij experimenteert met zelfidentificatie en zelfportret. In hoe ver kan hij gaan om zichzelf weer te geven aan anderen, wat houd hij van zijn identiteit privé en wat wil hij anderen tonen. Vele van zijn werken zijn gebaseerd op zelfportretten omdat hij wil zijn identiteit expliceren door zijn kunstwerken. Zijn praktijk vult deze identificatie aan met fel kleurgebruik binnen zijn praktijk. Met zijn werken gaat hij experimenteren door middel van zelfreflectie en wat rondom hem leeft. Dit doet hij door te focussen op het onderwerp ‘ervaring, gedachten, ideeën, medeleven, standpunten en dromen.’. Hij gebruikt deze onderwerpen omdat hij zijn eigen wereld wil tonen aan het publiek. Hij probeert het publiek stil te laten staan het mysterie achter het zelfportret.

‘Het is een belangrijk doelstelling dat het publiek mijn wereld kan zien door mijn werken. Ze moeten mijn vorm van kunst accepteren om mijn wereld binnen te komen’- Wesley Haex.