Open Call

Dive into Mankind

Water stroomt door onze dagen. We drinken het, bewegen erin, het staat centraal in rituelen overal ter wereld. Doet het je denken aan een rustig bergmeer om bij te verpozen? Of zie je water als een dreiging die dijken doet breken of tot conflicten kan leiden? Durft dit veelzijdig natuurelement al eens binnen te sijpelen in je werk? 

Met ‘Dive into Mankind’ nodigen Cera en Kunstwerkt i.s.m. M Leuven je uit om je te laten inspireren door water en dit in een collage te gieten. Misschien laat je jouw inspiratie wel leiden door het gelijknamig videowerk van Ria Pacquée? Onderaan deze open call kun je een fragment bekijken. 

Welke beelden komen bij jou bovendrijven? Wat spoelt aan? Laat het samenvloeien in een gelaagde collage. Met ‘Dive into Mankind’ leveren we een beeldende slag om het water, met als inzet een plekje in de groepsexpo bij Cera van 22 januari tot 19 maart 2021.  

Indienen van je werk kan tot 6 december 2020. 

Het reglement van deze open call vind je onderaan deze pagina terug.


Sinds 1998 koopt Cera op advies van experts uit het veld kunstwerken aan met het oog op de ondersteuning van kunstenaars. Zo verwierf Cera doorheen de jaren een mooi ensemble Belgische kunst, waarin je zo’n 500 kunstwerken van zowel jonge als van meer gevestigde kunstenaars terugvindt. Deze wordt bewaard bij M Leuven. 

Ria Pacquée (°1954) is één van de kunstenaars die in de Cera-kunstcollectie vertegenwoordigd is. Het videokunstwerk Dive into Mankind maakte zij in 2008 met steun van Cera. Ria’s oeuvre bestaat uit foto’s, video’s en performances, waarmee ze onderzoekt hoe de mens zich verhoudt tot de eigen omgeving en waarmee ze vragen oproept rond identiteit en toebehoren. Met Dive into Mankind  vestigt ze de aandacht op de unieke en eigenaardige relatie van de mens ten opzichte van één van de vier elementen: het water.

Deadline
6 december 2020
Organisator
Cera & Kunstwerkt

Lees hier het reglement