Open Call

iMAL Projects Office

Deze open call heeft als doel kunstenaars en makers productie-assistentie aan te bieden voor hun artistieke projecten in de vorm van een residentie bij iMAL.

Voor deze open oproep bieden we 2 formats aan:

PRODUCTIE RESIDENTIE
Een residentie van max. 8 weken bij iMAL, met productieassistentie voor artistieke projecten van kunstenaars en makers (individueel of collectieven) gevestigd in België.

ONDERZOEK EN EXPERIMENT RESIDENTIE
Een residentie van maximaal 8 weken bij iMAL, waar kunstenaars gevestigd in België (individueel of collectieven), de eerste pistes en mogelijkheden tot ontwikkeling van een artistiek project kunnen verkennen.

Voor deze call selecteren we tussen de 4 en 6 projecten.

Deadline
6 december 2022
Deelname

iMAL is een ruimte voor ontmoetingen tussen creatievelingen en de samenleving. Een ruimte voor participatie en dialoog met als doel de uitwisseling van kennis, creativiteit en kritische reflectie te stimuleren.

Het actieplan van iMAL voor de komende jaren omvat tentoonstellingen, onderwijs, onderzoek en productie, evenals verschillende activiteiten voor om de betrokkenheid van het publiek te stimuleren. Hierbij ligt de nadruk op nieuwe vormen van artistieke creatie die voortkomen uit het kritische en creatieve gebruik van technologie.