Open Call

Input/Output 2023

Voor de achtste keer organiseert Cultuurcentrum Brugge de tweejaarlijkse wedstrijd/tentoonstelling Input/Output.
De wedstrijd voor actuele beeldende kunst Input/Output 2023 richt zich op jonge kunstenaar tussen 17 tot 34 jaar.
De winnaar ontvangt 5.000 euro en participeert aan de tentoonstelling in Exporuimte Poortersloge die onderdeel is van Triënnale Brugge 2024. Er is ook een aanmoedigingsprijs van 1.500 euro.
Het doel van deze wedstrijd is om beloftevolle jonge artiesten een kans te bieden om met hun creaties naar buiten te treden en zichzelf naar de kunstwereld te profileren.

Deadline
30 juni 2023
Deelname

De wedstrijd staat open voor kunstenaars geboren vóór 1 januari 2006 en ná 31 december 1988. Verder kan iedereen, met uitzondering van de leden van het organisatiecomité, de jury en vroegere winnaars van Input/Output deelnemen aan de wedstrijd. Deelname is gratis.
Er is geen thema.
Iedere kunstenaar mag maximum twee werken voorstellen voor de wedstrijd.
Er kan enkel worden deelgenomen door het toesturen van een deelnemingsdossier in vijfvoud (zie artikel 5). Dit deelnemingsdossier moet vóór 30 juni 2023 in het bezit zijn van Cultuurcentrum Brugge.

De tentoonstelling van de geselecteerde werken gaat door van donderdag 16 november 2023 t.e.m. zondag 7 januari 2024 in Exporuimte Poortersloge, Kraanrei 19, 8000 Brugge.

Voor de opbouw van de groepstentoonstelling wordt steevast een professionele curator onder de arm genomen. De publicatie maakt ook deel uit van de strategie waarmee we jonge, beloftevol actuele beeldende kunstenaars een duwtje in de rug geven in de uitbouw van hun kunstenaarschap.

De opeenvolgende laureaten van Input/Output zijn Marlies Davans, Pieter Geenen, Jasper Rigole, Sarah Westphal, Emi Kodama, Tripot (Marius Packbier & Aïlien Reyns), Evi Steyaert en Fabrice Souveryens.

Eervolle vermeldingen gingen naar Peter Depelchin, Stijn Van Acker, Alice De Mont, Sofie Vanderlinden, Takahiro Kudo, Marieke Van Wuytswinkel, Ritsart Gobyn en Miguel Escobar.