Open Call

Ithaka 31

Ithaka is het kunstenfestival van LOKO Cultuur, waar jonge kunstenaars de kans krijgen om hun kunst tentoon te stellen op een leegstaande plaats in de Leuvense binnenstad. Met al 30 edities op de teller is Ithaka een gevestigde waarde in het Leuvense cultuurlandschap. Toch willen we elk jaar jong, nieuw en verfrissend zijn. Met deze 31e editie hebben we weer iets helemaal nieuws in petto. Een spannende locatie, beloftevolle medekunstenaars, honderden bezoekers. Lijkt dit iets voor jou?

Deadline
28 november 2022
Deelname

LOKO Cultuur lanceert een open call voor jonge artistiekelingen, om hun creaties tussen 6 maart en 12 maart 2023 tentoon te stellen in Leuven. Dit jaar focussen we op het thema ‘natuur in al haar vormen’. Mogelijke topics zijn: de band tussen mens en natuur, klimaatverandering, natuurwetenschappelijke kwesties, urbanisatie, verlies van natuur, dieren, ‘beestelijke’ verlangens, de essentie van het mens-zijn, … Heb je een idee met een ander thema? Dien het toch zeker in! Je meesterwerken aan de muur hangen? Een film op de muur schijnen? Een jungle inrichten? Het kan allemaal! Alle kunstvormen en alle media zijn toegestaan. Onkosten worden door ons vergoed, je krijgt een budget om je kunst waar te maken.

Voor meer informatie over hoe de vorige edities eraan toegingen, kan je altijd terecht op ithakafestival.be. Zit je nog steeds met een vraag? Mail gerust naar cultuur@loko.be.
Wat hebben we van je nodig?
 Een korte uitleg over jezelf
 Een projectvoorstel
 Als je een portfolio hebt, mag je dat ook altijd mee doorsturen
Je projectvoorstel moet het volgende bevatten:
 Een beschrijving van het project dat je graag op Ithaka zou tentoonstellen
 Een kostenraming: hoeveel het project juist zou kosten - deze kosten worden door ons in de mate van het mogelijke vergoed
 Eventueel al enkele foto’s of schetsen
Je kandidatuur indienen kan via https://forms.gle/3jhQxirx163PpdLaA


De deadline loopt tot 28 november 2022.