Open Call

Jouw beeldverhaal bij Pulp deLuxe

Pulp deLuxe is op zoek naar nieuwe verhalen! Ben je stripauteur en voel je je aangesproken door onze oproep? Meld je aan en bereid je voor op eeuwige roem in de wereld van het beeldverhaal.

Deadline
31 maart 2023
Deelname

Ons doelpubliek is voornamelijk de liefhebber van de alternatieve strip en de graphic novel (het beeldverhaal). Dat is nog steeds een heel ruime omschrijving. Bij twijfel kan je het ons uiteraard nog steeds vragen.
We publiceren doorgaans kortverhalen.

HOE VERLOOPT DE SELECTIEPROCEDURE?
Elk ingezonden verhaal wordt voorgelegd aan de tienkoppige redactie. Bij meerderheid van stemmen wordt het verhaal gepubliceerd. Zo niet geven we je genoeg duiding waarom we je verhaal niet publiceren. Daarna kan je er nog steeds voor kiezen om je verhaal te herwerken en opnieuw in te sturen.

WORDEN DE GEPUBLICEERDE VERHALEN VERGOED DOOR PULP DELUXE?
Pulp deLuxe wordt minstens nog tot eind 2025 ondersteund door Literatuur Vlaanderen en Cultuur Gent waardoor we de tekenaars kunnen vergoeden aan een vaste paginaprijs. We streven ernaar om die paginaprijs alleen maar te doen stijgen.

PUBLICEERT PULP DELUXE OOK VERVOLGVERHALEN?
Af en toe publiceren we ook vervolgverhalen, zoals onder andere Uitverkocht, Lovely’s, Friday en Honger. Om genoeg variatie te bieden in onze strips hebben we wel besloten om enkel de eerste 30 pagina’s te vergoeden.

MOGEN DE VERHALEN AL ELDERS GEPUBLICEERD ZIJN?
Hangt ervan af waar het gepubliceerd werd. In Vlaanderen willen we toch de primeur hebben, maar als dat niet zo is hangt het er nog steeds vanaf hoe groot het doelpubliek was. Bij twijfel kan je het ons nog steeds vragen.

MOETEN DE VERHALEN NEDERLANDSTALIG ZIJN?
Ons doelpubliek is Nederlandstalig (Vlaanderen en Nederland), maar het gebeurt vaak dat de gepubliceerde strips Engelstalig zijn.

WELKE EXTRA VOORDELEN BIEDT PULP DELUXE VOOR TEKENAARS?
In het kader van een samenwerking met Stripgids stellen we twee keer per jaar een shortlist samen van strips van (relatieve) nieuwkomers. Daarvan publiceert Stripgids er telkens eentje die ze op hun beurt ook vergoeden.