Open Call

My Girl with a Pearl

Creëer jouw versie van Meisje met de parel en maak kans om in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen.

Johannes Vermeer, de schilder  van het Meisje, krijgt in 2023 bijzondere aandacht. Van begin februari tot begin juni is er een grote Vermeer-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Natuurlijk mag Meisje met de parel niet ontbreken en daarom zal zij voor een korte periode vertrekken naar Amsterdam.

Maar, wees niet bang voor een lege plek aan de wand. Integendeel! Deze logeerpartij biedt een unieke kans. Wij nodigen namelijk alle creatieve bewonderaars uit voor een bijzondere open call: creëer jouw versie van Meisje met de parel en maak kans om in de Vermeerzaal van het Mauritshuis te hangen.

Deadline
15 januari 2023
Deelname

De regels? Die zijn er weinig. Verras ons! Een zelfportret met badhanddoek als tulband, een beschilderde strijkbout of zelfs een stapeltje servies: weinig is ons te gek. Omdat bijna iedereen het schilderij kent, is het Meisje  makkelijk te herkennen. De kenmerkende kleuren, vormen en het typische lichtgebruik: voor je het weet is ze daar.

Selectie

Deel jouw Meisje met ons
In de periode van februari tot juni 2023 maakt iedereen kans om in de digitale lijst in haar beroemde zaal te hangen. In het museum. Waar honderden mensen per dag joúw Meisje kunnen bewonderen.

De geselecteerde creaties worden gedurende één week vertoond in een digitale lijst in de Vermeerzaal van het Mauritshuis. Alle inzendingen die de hashtag #mygirlwithapearl gebruiken, het Mauritshuis taggen én een openbaar Instagram profiel hebben worden vertoond op de website.

Weet het Meisje met de parel jou ook te inspireren? En jeuken je handen om aan de slag te gaan? Ga ervoor! Dit zijn de stappen:

1. Vul het formulier in en upload jouw Meisje vóór 15 januari
2. Deel je creatie op Instagram met de tags @mygirlwithapearl en @mauritshuis_museum en gebruik de hashtag #mygirlwithapearl. Als je een openbaar profiel hebt kunnen we jouw werk delen op onze site en socials. 
3. Wie weet zie jij jouw Meisje wel terug in het museum!

Inspiratie? Op het Instagramaccount @mygirlwithapearl vind je de meest bijzondere versies van het iconische schilderij.