Open Call

Tentoonstellen bij FOD?

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg stelt zijn inkomhal open voor diverse artistieke expressies. De organisatie zoekt zo een betere aansluiting bij het wijkleven en wil beeldend kunstenaars die actief zijn in België een forum bieden en hen ondersteunen in hun loopbaan.

De FOD roept geïnteresseerde kunstenaars warm op zich kandidaat te stellen voor een tijdelijke tentoonstelling van 2 tot 3 maanden. De 400 m2 grote inkomhal biedt een ideaal forum om in contact te treden met het grote publiek. Bovendien ondersteunt de FOD de tentoonstellingen promotioneel en gaan mogelijke inkomsten uit verkoop van werken voor de volle 100% naar de kunstenaars. Het staat hen dus vrij werken tijdens de tentoonstelling te verkopen maar de FOD intervenieert op geen enkele manier in de transacties.

Deadline
31 december 2022
Deelname

Projectdossier
Om zich kandidaat te stellen voor een tentoonstelling vraagt de FOD geïnteresseerde kunstenaars een projectdossier samen te stellen en via e-mail te verzenden naar evenementen@werk.belgie.be.

Selectiecomité
Een selectiecomité zal de voorstellen beoordelen op basis van de ontvangen projectdossiers. Deze kunnen uitgaan van individuele kunstenaars, studenten of organisaties waarbij groepstentoonstellingen ook mogelijk zijn.

Ondersteuning
De FOD creëert voor iedere tentoonstelling flyers, affiches, online communicatie en video’s. Ook neemt de organisatie de verzekering van de kunstwerken voor zijn rekening en voorziet in materiaal om de tentoonstelling op te bouwen (ladders, stelling, ophangsysteem).

Contact
Voor meer informatie over de tentoonstellingen bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, gelieve te mailen naar evenementen@werk.belgie.be.